Firma iz Dervente oštetila Srpsku za šest miliona maraka

Firma iz Dervente oštetila Srpsku za šest miliona maraka

Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj protiv pravnog lica iz Dervente, zbog sumnje da je počinio dva krivična djela nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica i tri krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Za navedeno pravno lice postoji osnov sumnje da je u namjeri da istom pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od početka 2014. godine do kraja mjeseca septembra 2016. godine izbjeglo poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rješenjima poreske uprave o prinudnoj naplati izvršenjem na novčana sredstva za poreske obaveze, a potom usmjeravalo uplate gotovog novca na blagajnu, te od tih sredstava odobrilo korišćenje istih u druge svrhe, a ne za plaćanje poreskih obaveza- saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Navedeno pravno lice je kako se navodi, određena plaćanja vršilo putem ugovora o asignaciji, ugovora o cesiji i kompenzacijama sa drugim privrednim društvima, čime je prouzrokovalo nesposobnost istog da plaća poreske obaveze i na taj način je uskratilo sredstva koja predstavljaju javni prihod.

– Na navedeni način je za budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove Republike Srpske nastupila materijalna šteta u ukupnom iznosu od 6.065.872 KM, a za isti iznos je navedeno privredno društvo iz Dervente ostvarilo pritivpravnu imovinsku korist- naveli su iz PU Doboj.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS