Zora Vidović upoznala Marfija: Budžet stabilan

Zora Vidović upoznala Marfija: Budžet stabilan

– Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je ambasadoru SAD u BiH Majklu Marfiju da je budžet Srpske stabilan i da se na vrijeme izvršavaju sve budžetske obaveze.

Vidovićeva je naglasila da je nivo javnog duga na 38 odsto bruto domaćeg proizvoda, što ostavlja prostora za dodatno finansiranje, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ona je istakla da je u ovogodišnjem budžetu planirana veća podrška poljoprivredi, odnosno da 180 miliona КM bude usmjeren u ovaj sektor.

Vidovićeva je navela da su veliki potencijali u elektroenergetskom sektoru Republike Srpske, gdje će u predstojećem periodu biti realizovane značajne investicije.

Tokom susreta je bilo riječi i o programu ekonomskih reformi i ključnim reformskim stubovima, među kojima je posebno istaknut program demografske obnove Republike Srpske.

Na sastanku Vidovićeve i Marfija razgovarano je i o trenutnoj ekonomskoj situaciji, strukturi budžeta za ovu godinu, te predstojećim aktivnostima koje realizuju Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske.

(Srna Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This