Vlast se mora odreći dijela zarade zbog građana

Vlast se mora odreći dijela zarade zbog građana

– Vijest da su cijene dizela na pojedinim pumpama u BiH jutros dostigle i 3,66 КM je nevjerovatna. Ukidanje akciza je hitna potreba i zato apelujem da Dom naroda BiH hitno potvrdi Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o akcizama- kazala je Mira Pekić, ekonomista i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH,

Ona je podsjetila da su akcize sastavni dio cijene goriva i da kupovinom goriva ljudi, praktično, plaćaju i pumpašima i državi.

– Vlast se mora odreći dijela svoje zarade, kao što se mora kontrolisati i marža. Da je Savjet ministara BiH na vrijeme reagovao i predložio mjere za gorivo i PDV sad ne bismo bili u milosti ili nemilosti Doma naroda BiH. Zato je jučerašnje oglašavanje predsjedavajućeg Savjeta ministara koji je sve vrijeme ćutao, a sad najednom kritikuje parlamentarni rad, u najmanju ruku neukusno – rekla je Pekićeva.

Ona je naglasila da bi politizacija ovog pitanja, koje je od nasušne potrebe i za građane i za privredu, bila izbjegnuta da je Savjet ministara BiH predložio mjere.

– Zabili su glavu u pijesak, bave se političarenjem, a poslanici rade i njihov posao – zaključila je Pekićeva.

(BN)

CATEGORIES
Share This