Stada i Sanofi potpisale sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja

Stada i Sanofi potpisale sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja

Multinacionalne kompanije STADA i Sanofi zaključile su sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama, među kojima je i Bosna i Hercegovina, a u cilju doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na ovim tržištima.

Počev od novembra 2021. godine, Sanofi će distribuisati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje preko kompanije STADA u 20 zemalja širom Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku, kao i ostale zemlje Balkana, među kojima i BiH. STADA će distribuisati navedene brendove koristeći svoju jaku prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

Ovaj sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro etabliranih brendova, među kojima su i Allegra, Bisolvon, Dulcolax i Essentiale Forte N, proizvodi koji se nalaze u terapijskim kategorijama alergija, prehlade i kašlja, dermatologije, zdravlja digestivnog sistema, te proizvodi za ublažavanje bolova, vitamini, minerali i drugi dodaci ishrani.

Direktor sektora zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji Sanofi, Paul Martingell, izrazio je zadovoljstvo pomenutim sporazumom: „Drago nam je što će nam komercijalni raspon i prisustvo STADE omogućiti da nastavimo graditi još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju. Uvjereni smo da će ova saradnja omogućiti da na dobitku budu svi, kako obje kompanije tako i zdravlje i dobrobit potrošača na ovim tržištima.“

Do sklapanja sporazuma dolazi ubrzo poslije najave da STADA kupuje od kompanije Sanofi 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje koji su etablirani u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Njemačku, Italiju, Poljsku i Španiju.

– U strategiji kompanije STADA zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu zajedno s generičkim lijekovima koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima. STADA je po prodaji među pet najuspješnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Ovaj sporazum sa kompanijom Sanofi predstavlja dodatni dokaz da je STADA pouzdan i poželjan partner, a svoju poziciju dodatno nastavljamo da jačamo – istakao je Volker Sydow, globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje kompanije STADA.

A.E.

CATEGORIES
Share This