Pojeftinilo gorivo u Srpskoj: Cijene padaju i dva puta dnevno

Pojeftinilo gorivo u Srpskoj: Cijene padaju i dva puta dnevno

U Republici Srpskoj gorivo je danas ponovo pojeftinilo od pet do 10 feninga po litru, a na pojedinim pumpama kažu da cijene padaju i dva puta dnevno.

Na pumpama kažu Srni da je današnji pad cijena samo nastavka trenda pojeftinjenja goriva.

U Republici Srpskoj je posljednjih 10-ak dana zabilježeno pojeftinjenje goriva između 15 i 20 feninga po litru, a cijene dizela na pumpama sada iznose između 2,35 i 2,45 KM, a benzina između 2,49 i 2,59 KM po litru, podaci su Privredne komore Republike Srpske.

– Pad cijena goriva uslijedio je zbog pada cijena nafte na svjetskoj berzi do koga je došlo proteklih sedmica. Cijena nafte na berzi sada je 76,71 dolar po barelu, a poslednje dvije sedmice bila je između 82,58 i 76,71 dolara po barelu –  naveli su iz Komore.

Na formiranje cijena goriva u Srpskoj, kako su pojasnili, utiče cijena na berzi na osnovu koje dobavljači formiraju svoje cijene.

– Razlog razlike cijena na pumpama može biti u izboru dobavljača koji imaju svoje cijene nabavnog goriva i visinama marže koju distributeri formiraju na osnovu svoje politike poslovanja – naveli su iz Komore.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This