Pogledajte razloge što je Dodik ušao u grčevitu borbu

Pogledajte razloge što je Dodik ušao u grčevitu borbu

Da li traje borba za uspostavljanje samostalne Republike Srpske ili legalizaciju višedecenijske pljačke? Ovo je pitanje koje se u posljednje vrijeme najčešće čuje u ovdašnjoj javnosti.

I dok vlastodršci predvođeni Miloradom Dodikom vode, kako kažu, oskudnu bitku za srpski narod i Republiku Srpsku juče su objavljeni ugovori vrijedni skoro 19 miliona KM, koje je sklopila Elektroprivreda sa Prointerom, firmom koja se u javnosti dovodi u vezu sa porodicom Dodik.
Zanimljivo je da su svi ugovori zaključeni u jednom danu i to 14. septembra ove godine.
Evo nekih od tih ugovora, sklopljenih 14. septembra:
– ZA DATA CENTAR BIĆEI IZDVOJENO 988.450 KM
– ZA IMPLEMENTACIJU MODULA INVESTICIJA ZAKLJUČEN JE UGOVOR U VRIJEDNOSTI OD 912.000 KM
– ZA NADZOR, ODRŽAVANJE I ADMINISTRACIJA SAP BIĆE IZDVOJENO 2,3 MILIONA KM
ZA IMPLEMENTACIJU SAP U RUDING IZDVOJIĆE SE 63.563,50 KM
ZA USLUGE SAP LICENCI 4.116.645,00 KM
– ZA ODRŽAVANJE SAP ERP SISTEMA UZ PROŠIRENJE POSTOJEĆIH FUNKCIONALNOSTI 7,8 MILIONA KM
– ZA IMPLEMENTACIJU SAP U BISTRICU 63.563.50 KM
Ovo su samo neki ugovori, koji su dospjeli u našu redakciju, a iz kojih se iščitava da se na razne načine izvlači novac iz ove državne firme i da je Republika Srpska “zlatna koka” samo jedne porodice i njima bliskih ljudi.
Treba podsjetiti da se “Prointer” dovodi u vezu sa porodicom Dodikom. Da je to tako potvrdio je i sam Milorad Dodik, koji je jedne prilike u NSRS, odgovarajući na brojne optužbe, rekao da njegov sin Igor nije vlasnik “Prointera” nego da samo sarađuje sa tom firmom.
Laici možda i povjeruju u to, ali monoploistička pozicija pomenute firme daje pravo onima koji tvrde da postoji čvrsta veza sa “prvom porodicom” u Republici Srpskoj. Neka tajna veza u svemu ovome ima, jer je očito da se iza “Prointera” kriju neki mađioničari koji im omogućavaju da budu monopolisti u svim poslovima izvlačenja miliona iz republičkog budžeta i državnih preduzeća.
Mnogi u ovim i sličnim ugovorima i poslovima, sve i da su zakoniti, iščitavaju sukob interesa zbog kojih bi neko u vrhu piramide političke moći morao da odgovara u Republici Srpskoj.
Tako i u priči o samostalnoj Republici Srpskoj mnogi vide kao pokušaj legalizacije višegodišnje pljačke koju je izvršila SNSD-ova vlast, koju predvodi Milorad Dodik više od jedne decenije.
Treba se podsjetiti brojnih afera koje se povezuju sa Miloradom Dodikom, a koje nisu istražene do kraja, jer mnogi predmeti su pohranjeni u ladicama tužioca BiH, a ima ih i u Srbijii…
Otuda i njegova grčevita borba i protivljenje uspostavljanju pravne države u BiH i Republici Srpskoj što vlast predstavlja kao udar na Republiku Srpsku.
(BN)
CATEGORIES
Share This