Podjela plijena: „Prointeru“ i „Lanacu“ još jedan unosan posao od Vlade RS

Podjela plijena: „Prointeru“ i „Lanacu“ još jedan unosan posao od Vlade RS

Posao održavanja sistema slabe struje, vrijedan 737.100 KM, Vlada Republike Srpske drugu godinu zaredom povjerava kompanijama „Prointer“ i „Lanaco“.

Ovaj tandem izabran je kao jedini i najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je raspisala Služba za zajedničke poslove Vlade RS. Ugovor je vrijedan 630.000 KM bez PDV-a, ili 737.000 sa PDV-om.

„Najpovoljniji ponuđač za nabavku usluge „Održavanje sistema slabe struje“ u otvorenom postupku, je ’PROINTER ITSS’, član Infinity International Group, ovlašteni predstavnik grupe ponuđača (grupa ponuđača ’PROINTER ITSS’ i ’Lanaco’)“, navedeno je u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Zanimljivo, ista procijenjena vrijednost ovog posla bila je i prošle godine, a „Prointer“ i „Lanaco“ su, kao i prošle godine, dostavili baš toliku ponudu. Takođe, ni lani nisu imali konkurenciju, odnosno bili su jedini ponuđač.

Iako su ranije tvrdili da se „Prointer“ favorizuje u tenderima lokalnih zajednica, fondova i Vlade Srpske, u „Lanacu“ su prošle godine promijenili strategiju i odlučili da se pridruže ovoj kompaniji u pohodu na tendere u javnom sektoru.

Tako su ove dvoje kompanije početkom prošle godine dobile posao vrijedan 24 miliona KM kada su pobijedile na međunarodnom tenderu za opremanje obrazovnih ustanova računarskom opremom i softverom.

CAPITAL

CATEGORIES
Share This