Novo tržište TRB-a: Saradnja sa Azerbejdžanom

Novo tržište TRB-a: Saradnja sa Azerbejdžanom

Generalni direktor Tehničkog remonta Bratunac, Mile Pejčić, istakao je u emisiji “Bez uvijanja” BN televizije, da poslednja u nizu dobrih vijesti za ovu kompaniju, dolazi iz Bakua, gdje je sa azerbedžanskim partnerima uspostavljena saradnja.

“Mi smo nakon dugih pregovora potpisali okvirni sporazum o saradnji u kome smo definisali koje proizvode ćemo i na koji način plasirati. Želim posebno da naglasim da se radi o transferu znanja i tehnologije, na šta smo veoma ponosni. Azerbejdžan i ministarstvo odbrane su izuzetno zahtjevno tržište, a da je to lako osvojiti ili zadobiti njihovo povjerenje ili potpisati ugovor – nije nimalo. Nama je to 12. tržište, veoma značajno u smislu ekonomskog, poslovnog i ugovornog momenta, kao i zbog dugoročne  saradnje koju sa njima planiramo,” rekao je Pejčić.

Pejčić kaže da je ovo drugi dogovoreni transfer tehnologije i znanja, nakon onog koji je prije nekoliko mjeseci postignut u Saudijskoj Arabiji.

“To je potvrda kvaliteta i znanja naših stručnjaka, inžinjera, konstruktora i radnika, koji rade na razvoju novih tehnologija u namjenskoj industriji, a to je jako zahtjevna industrija, koja zahtjeva da novi razvoj, nove tehnologije i nova znanja budu uklučeni u nove proizvode”, pojasnio je direktor TRB-a.

Pejčić ističe da Tehnički remont Bratunac iz godine u godinu, na svih 11 tržišta na kojima su prisutni, povećava obim poslovanja.

“Uzmimo za primjer Egipat, gdje mi idemo sada samo po aneksima ugovora. Mi smo na njihovim strelištima, na njihovim testnim poligonima uspjeli da pokažemo i dokažemo kvalitet naših proizvoda, što je nama veoma značajno i što je u konkurenciji, koja vlada u ovoj oblasti na svjetskom tržištu, zasta jako teško”, rwkao je Pejčić.

Kaže da su ovakvi uspjesi mogući uz dobar tim stručnjaka – inžinjera, ljudi koji pradano rade svoj posao, koji se timski pripremaju i donoose odluke.

“Sve što mi radimo je namjenjeno za prodaju u svijetu, a sav kapital od te trgovine mi donosimo u Republiku Srpsku”, naglasio je Pejčić.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This