Najava održavanja novogodišnjeg Biznis foruma na Istočnoj Ilidži

Najava održavanja novogodišnjeg Biznis foruma na Istočnoj Ilidži

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović sa svojim saradnicima je najavio održavanje novogodišnjeg Biznis foruma na toj opštini koji je prilika za promociju privrednih aktivnosti i potencijala lokalne zajednice sa značajnim planovima iskoraka u pravcu novih investicija u narednom periodu.

Forum će biti održan 27. decembra u 17.00 časova, a njegov cilj je okupljanje relevantnih stručnjaka iz oblasti ekonomije i preduzetnika koji će, u okviru tri panel-diskusije, razgovarati o investicijama u Istočnoj Ilidži.

Istočna Ilidža je po svim pokazateljima opština sa povoljnim privrednim okruženjem za investiociona ulaganja, naglasio je načelnik opštine Marinko Božović.

– U peridou 2016-2020 je na opštini Istočna Ilidža izgrađeno preko 40.000 kvadratnih metara poslovnih objekata, na poslovnoj zoni „Muljište“ uz magistralni put M18 i u poslovnoj zoni „Radulovac“. Taj poslovni ciklus je multiplikovao značajne koristi za opštinu Istočna Ilidža, prije svega u oblasti zapošljavanja lokalnog stanovništva, ali i proizveo određene efekte za cijelu regiju – rekao je Božović.

Plan opštine je da se u narednom periodu poslovna zona proširi za dodatnih 40.000 kvadratnih metara. čemu će biti prilagođeni i regulacioni i urbanistički planovi.

– Prezentovaćemo i regulacioni plan Grlica, kroz koju je planirana izgradnja obilaznice oko Vojkovića. Sve što smo do sada radili stvara preduslove za poslovne zone za koje je zainteresovano sve više investitora. Ono što smo stvorili kroz provedbene dokumente predstavlja preduslov za dolazak tih investitora – rekao je on.

Božović je rekao da je ovaj Forum prilika da se šira poslovna zajednica, ali i građani, upoznaju sa dosta ambicioznim poslovnim planovima, maksimalno iskorištavajući benefite dobrog položaja ove opštine u odnosu na okruženje.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This