„Kozaraputevima“ 6,4 miliona KM za održavanje dionice Banjaluka – Prnjavor

„Kozaraputevima“ 6,4 miliona KM za održavanje dionice Banjaluka – Prnjavor

BANJALUKA – Dionicu autoputa „Banjaluka – Prnjavor“ u narednom četvorogodišnjem periodu održavaće preduzeća „Kozaraputevi“ i „Bijeljina put“ koji su pobijedili na tenderu „Autoputeva RS“ sa cijenom od 6,4 miliona KM.

Oba preduzeća su članovi Fortis grupe.

Na tender se prijavilo pet ponuđača, a zanimljivo je da su ponude prije e-aukcije bile daleko veće od šest miliona bez PDV-a, koliko su „Autoputevi“ bili spremni da plate za ovaj posao.

Tako je „MG Mind“ tražio čak 14 miliona KM bez PDV-a, „Niskogradnja“ 13,6 miliona, „Integral inženjering“ i „Niskogradnja Marjanović“ koji su nastupili zajedno tražili su 10,8 miliona KM, „Prijedorputevi“ 7,2 miliona, a „Kozaraputevi“ i „Bijeljina put“ skoro sedam miliona KM.

Međutim, tokom aukcije te cifre su drastično smanjene.

Tako je „MG Mind“ svoju cijenu spustio za čak 61 odsto, na 5,48 miliona KM, dok je pobjednička ponuda „Kozaraputeva“ bila nešto manja, odnosno 5,47 miliona KM.

Ponude su korigovala i ostala preduzeća, osim „Integral inženjeringa“ i „Niskogradnje Marjanović“ koji su ostali kod svoje prvobitne cijene.

„Nakon završetka e-aukcije, Komisija za javnu nabavku je predložila ugovornom organu da u postupku javne nabavke radova redovnog i zimskog održavanja na dionici autoputa Banjaluka – Prnjavor“ na period od četiri godine prihvati ponudu  grupe ponuđača „Kozaraputevi“ i „Bijeljina put“, čija je ukupna vrijednost 5,47 miliona KM bez PDV-a, budući da je ona rangirana kao najniža prihvatljiva ponuda“, navedeno je u odluci „Autoputeva“ o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

capital.ba

CATEGORIES
Share This