IRB RS u posjeti „AIM Global 2023“ u Abu Dabiju

IRB RS u posjeti „AIM Global 2023“ u Abu Dabiju

– Predstavnici Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, koju predvodi v.d. direktora Dražen Vrhovac prisustvovali su trodnevnom Godišnjem investicionom sastanku „AIM Global 2023“ u Abu Dabiju.

Sastanak se održava od 8. do 10. maja.

Oni su pratili  panel-diskusije u kojima su izlaganja imali svjetski priznati stručnjaci iz oblasti promocije i privlačenja direktnih stranih investicija, upravljanja javnim finansijama, bankarskog sektora i digitalne transformacije.

Iz IRB-a navode da je tokom ovog trodnevnog druženja diskutovano i  o preduzetništvu, te konceptu razvoja gradova i integrisanju inovativnih tehnologija u strana direktna ulaganja radi povećanja njihove vrijednosti, o značaju privačenja kvalitetnih stranih direktnih investicija za razvoj privrede, kao i o procesu oporavka svijeta od pandemije i geopolitičkih tenzija.

„Kroz kontakte koje je ostvarila delegacija je uputila na mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku i njene komparativne prednosti u odnosu na ekonomije u regionu, pozivajući investitore na sličan događaj koji Banka namjerava da organizuje u drugoj polovini ove godine“, saopštili su iz IRB-a RS.

Dodaju da su ovu posjetu iskoristili da bi upoznali potencijalne investitore i pozvali da posjete Republiku Srpsku.

„Iskoristili smo priliku da upoznamo potencijalne investitore, kako bismo im ponudili dolazak i učešće na našoj Trećoj investicionoj konferenciji „INVEST SRPSKA 2023“, rekao je v.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac.

Dvanaesti godišnji investicioni sastanak „AIM Global 2023“ okupio je države, poslovne subjekate, organizacije i institucije koje predstavljaju svoje poslovne aktivnosti, usluge, investicione potencijale i inovacije.

„Tokom događaja posebna pažnja usmjerena je na pet ključnih stubova koji imaju za cilj stimulisanje lokalnog i međunarodnog ekonomskog rasta: preduzetništvo, direktne strane investicije, mala i srednja preduzeća, „gradove budućnosti“ i strane portfolio investicije“, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnji sastanak okupio je preko 20.000 učesnika iz 174 zemlje svijeta i preko 500 poslovnih subjekata.

(Nezavisne)

 

CATEGORIES
Share This