Evo koliko iznose najveće plate koje su isplaćene ove godine u Srpskoj

Evo koliko iznose najveće plate koje su isplaćene ove godine u Srpskoj

Dok za minimalac i manje od toga radi skoro 35.700 zaposlenih ili svaki osmi radnik, a ispod prosječne plate zarađuje oko 65 odsto ukupne radne snage, u Srpskoj ima i onih koji za mjesec dana u džep stave pravo malo bogatstvo.

Ljudi koji znaju za šta rade: Evo koliko iznose najveće plate koje su isplaćene ove godine u Srpskoj.

Tako se na prvom mjestu liste deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u RS od januara do maja ove godine, našao Banjalučanin koji je za mjesec dana zaradio nevjerovatnih 30.520 KM. Riječ je o radniku koji je zaposlen u sekoru stručnih, naučnih i tehničkih djelatnosti, potvrdili su za Srpskainfo u Poreskoj upravi RS.

On je, naime, za samo mjesec dana zaradio više od 30 prosječnih plata u RS ili skoro 60 minimalaca.

Po visini plate, na drugom mjestu je Banjalučanin zaposlen u sektoru administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti, koji je za mjesec dana rada u džep stavio 26.887 KM. Slijede ga Banjalučanin koji radi u sektoru trgovine na veliko i na malo, sa platom od 25.365 maraka i Dobojlija zaposlen u prerađivačkoj industriji koji je za mjesec dana rada dobio platu od 23.474 KM.

Razlog da budu zadovoljni imaju i dva Banjalučanina iz sektora informacija i komunikacija, koji su zaradili 18.740, odnosno, 17.215 KM, te još jedan srećnik iz najvećeg grada u Srpskoj zaposlen u sektoru stručnih, naučnih i tehničkih djelatnosti, koji je za mjesec dana rada plaćen 17.101 KM.

Na tri posljednja mjesta pomenute liste su takođe tri Banjalučanina, među kojima jedan radi u sektoru administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti, a dvojica u sektoru informacija i komunikacija, čije su plate iznosile više od 14.000 KM.

Dakle, deset najplaćenijih radnika u Srpskoj je, samo po osnovu jedne njihove plate, ukupno zaradilo više od 200.000 KM.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This