Dalibor Šumiga prvi govornik konferencije “Brzorastuće kompanije u BiH – Kako skalirati biznis?”

Dalibor Šumiga prvi govornik konferencije “Brzorastuće kompanije u BiH – Kako skalirati biznis?”

Nakon niza uspješnih predavanja u regionu i na međunarodnim konferencijama na tri kontinenta u Sarajevo dolazi Dalibor Šumiga, stručnjak za bihevioralni i gerila marketing te potrošačku psihologiju, osnivač i direktor agencije Promosapiens – prve specijalizovane agencije za bihevioralni marketing u Adria regiji.

Ovaj Google Growth Engine ambasador te član svjetske neuromarketinške asocijacije (NMSBA), certifikovani Google AdWords i YouTube stručnjak gostovaće na konferenciji “Brzorastuće kompanije u BiH – Kako skalirati biznis?” koju i ove godine organizju Poslovne novine i bonitetna agencija LRC BIS, 11. maja, u Sarajevu.

Kroz 19 godina iskustva u marketingu, kreirao je brojne marketinške ideje i rješenja za vodeće brendove na području Adria regije primjenjujući znanje iz potrošačke psihologije i neuromarketinga.

Učesnici Konferencije, koja će okupiti više od 200 vlasnika, direktora i članova uprava kompanija koje su u proteklom periodu zabilježile Složenu godišnju stopu rasta (Compound Annual Growth Rate – CAGR), veću od 10%, imaće priliku poslušati provokativni masterclass o većini tema o kojima čitamo na društvenim mrežama, a na koje ne dobijamo uvjerljive odgovore.

Ovo predavanje pod nazivom “Zašto nam je Prometej poklonio vatru?” ponudiće odgovore na mnoga pitanja koja preduzetnici postavljaju sebi svaki dan. Od percepcije i važnosti novca, percepcije uspjeha, muško-ženskog jaza u poslovnom svijetu, stigmatizacije poduzetništva i grešaka u prodaji do zabluda o marketingu i tehnologiji.

Svaki se poduzetnik, koji pokrene biznis, u nekom trenutku zapita “Gdje će biti moja kompanija za 3, 5 ili 10 godina?”.

Svaki se poduzetnik, koji uspije svoj biznis pretvoriti u održiv, u nekom trenutku zapita “Gdje ću ja biti za 3, 5 ili 10 godina?”

Svaki se poduzetnik, koji svoj biznis uspije pretvoriti u visoko profitabilan, u nekom trenutku zapita “Kuda ide ovaj svijet?”

Kroz brojne primjere iz života i biznisa upoznajte svijet evolucijske psihologije i bihevioralne znanosti.

Ljudska vrsta, predvidljivo iracionalna, iako na vrhu hranidbenog lanca, daleko je od savršenstva.

Poslovnenovine

CATEGORIES
Share This