Banjalučki taksisti najavili povećanje cijena usluga: Kilometar poskupljuje za 0,20 KM

Banjalučki taksisti najavili povećanje cijena usluga: Kilometar poskupljuje za 0,20 KM

Poskupljenje goriva i rezervnih dijelova za automobile primorale su banjalučke taksiste da povećaju cijene usluga, pa će tako vožnja po kilometru umjesto dosadašnjih 1,5 KM, koštati 1,7 KM.

Potvrdio je ovo za “Glas Srpske” predsjednik Udruženja “Banjalučki taksi” Dragan Purišić i dodao da su taksi udruženja na nedavnom sastanku zauzeli jednoglasan stav u vezi sa poskupljenjima.

– Donijeli smo odluku da će startna cijena ostati ista, dvije KM, dok će po pređenom kilometru iznositi 1,7 KM sa 1,5 KM. Cijena tzv. čekanja po satu bila je 15 KM, a sada će iznositi 25 KM – kazao je Purišić.

Objasnio je da ovo ipak nije konačni stav, jer se cijene na benzinskim pumpama svaki dan mijenjaju.

– Nisam siguran da će ovaj stav po pitanju cijene biti konačan – rekao je Purišić.

Predsjednik Udruženja “Mobil taksi” Milovan Trišić rekao je za “Glas Srpske” da je ovo poskupljenje minimalno.

– Najviše poskupljenje naših usluga biće deset odsto, što je dovoljno samo da se apsorbuje razlika u cijeni goriva. Ne isplati se više poslovati sa postojećim cijenama. S druge strane, ne možemo ići sa nekim velikim poskupljenjima, jer su plate i penzije zaista male – naglasio je Trišić za “Glas Srpske”.

Taksista koji nije želio da mu objavimo ime, kazao je da kada uračuna troškove goriva i održavanja vozila, na kraju dana mu ne ostane ništa.

– Bukvalno sam na nuli ili oko nule, jer su veliki troškovi održavanja automobila. Poskupjeli su rezervni dijelovi tako da nam je jedino ostalo da povećamo cijene usluga – rekao je ovaj taksista.

Banjalučanka Anđela T, koja često koristi taksi, kaže da će joj najavljeno poskupljenje biti novi udar po novčaniku.

– Student sam, a u posljednje vrijeme povećani su svi troškovi. Tako da ako dođe do poskupljenja taksi prevoza vjerovatno ću da nabavim bicikl ili da koristim javni prevoz – rekla je Sara.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This