Životna priča Dušana Počeka: Svi ga pamte po serijskim ulogama čangrizavog hipohondra

Životna priča Dušana Počeka: Svi ga pamte po serijskim ulogama čangrizavog hipohondra

Dušana Počeka se svi sjećamo iz popularnih serija u kojima je uvijek igrao džangrizave ljude sa umišljenom bolesti. U stvarnosti, pored glume, imao je interesovanja koja su skroz drugačija od njegovih uloga.

Iako je bio poznat kao hipohondar u svojim ulogama, Poček je bio skroz drugačiji u stvarnom životu i prije glume je studirao medicinu. Pred sam kraj tih studija je došao na Akademiju. I cijeli život je bio posvećen i medicini. U pozorištu smo ga zvali “doktore”. Kada god nekome nije bilo dobro, uvijek bi se prvo obraćali Počeku a on bi ispitivao kakve su tegobe.

Još jedan od dokaza da se skroz razlikovao od svojih uloga iz serija Bolji život i Srećni ljudi je da pošto bi konstatovao dijagnozu kod svojih kolega, rekao bi “ma nije ti to ništa” ili nemoj nemoj da se zezaš to može biti opasno, idi kod ljekara’ a ispostavljalo se da je gotovo uvijek bivao u pravu, kako su govorile o njemu njegove kolege.

Igrao je u serijama i filmovima, šezdesetih u “Putu oko sveta”, “Bokseri idu u raj”, sedamdesetih “Ljubav na seoski način”, “Salaš u malom ritu”, “Više od igre”, osamdesetih “Vruć vetar”, “Kamiondžije”…. I tako dalje, i tako redom. Odmah po završetku Akademije došao je u Beogradsko dramsko pozorište čiji je član bio do penzionisanja, piše Blic.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This