Zbog droge, u BiH uhapšen poznati kriminalac iz CG

Zbog droge, u BiH uhapšen poznati kriminalac iz CG

Dragan Gajić (36), poznati kriminalac iz Crne Gore, ponovo je uhapšen u Istočnoj Ilidži zbog sumnje da je umiješan u krijumčarenje većih količina narkotika iz Crne Gore u BiH, saznaje Srpskainfo.

Gajiću su lisice na ruke stavili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u nastavku akcije „Golub“.

Radi se o veoma ozbiljnom igraču u kriminalnim krugovima, a koji je godinama poznat svim policijama u regionu i koji je hapšen i osuđivan zbog teških krivičnih djela. Njegovo ime se više puta našlo i na Interpolovoj crvenoj potjernici, međutim i pored toga nastavljao se baviti teškim krivičnim djelima.

Izvor Srpskainfo otkriva da se radi osobi sa veoma dobrim kriminalnim vezama na području BiH i Crne Gore.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da su u nastavku akcije „Golub“ Gajića uhapsili službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet  i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

– Uhapšeni se sumnjiči da je počinio krivično djelo „Organizovani kriminal“, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“  – pojasnili su u MUP Srpske.

Prva akcija „Golub“ pokrenuta je sredinom marta prošle godine i tada je uhapšeno osam osoba, a među kojima je bio i Gajić.

Tada je u pretresima policija pronašla i oduzela oružje, municiju, pancirni prsluk, a u sklopu akcije, par mjeseci ranije i nekoliko kilograma marihuane.

Tada su osim Gajića, uhapšeni i Blaženko Rašević, Danilo Đurović, Žarko Joknić, Vlatko Blažević, Srećko Mandić, Adnan Pirić i Marija Gajić.  Akcija se provodila na teritoriji Pala, Foče i Travnika.

Kao što smo naveli, Gajić je imao veoma jaka i ozbiljne veze sa drugim kriminalicma u BiH.

Pa tako, Gajić je kum i sa Dejanom Rovčanovinom iz Crne Gore, a koji je u avgustu prošle godine uhapšen u Banjaluci, takođe zbog povezanosti sa narkoticima.

Gajić je jedno vrijeme koristio i identitet Milan Bodlović, dok se krio na području BiH.

– Gajić je godinama poznat policiji kao veoma ozbiljan kriminalac. Sumnja se da je on bio glavni operativac za organizovanja transporta narkotika, prvenstveno marihuane, iz Crne Gore preko BiH. On je bio uhapšen i 15. decembra 2020. godine u Sarajevu kada se sa još jednom osobom lažno predstavljao kao policajac i pokušao izreketirati vlasnika jedne firme – pojasnio je naš sagovornik.

Upravo hapšenja Gajića dovelo je i do za zaplijene jedne od najvećih količina narkotika u Republici Srpskoj.

– Njegovo privođenje bilo je povod za pronalazak 460 kilograma skanka u Gradiški. Ova zaplena je bila sklopu akcije „Storidž“. Droga je pronađena zato što je Gajić neposredno prije hapšenja u Sarajevu isporučio pomenutu količinu narkotika Dušanu Lovrenoviću – ističe pomenuti izvor.

U akciji „Golub“ tada je uhapšen i Vlatko Blažević, koji je 460 kilograma skanka prevezao u Gradišku.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je akcija „Golub“ dobila ime po kafiću koji je držao Blaženko Rašević, a koji je tada isto priveden.

Rašević je takođe Gajićev kum i bio je uključen u njegove poslove. Sumnja se da su drogu, nakon što iz Crne Gore prebace u BiH, krili upravo kod njega, a zatim kada organizuju dalji prevoz prebacivali bi je u Gradišku ili na druge lokacije.

Posao Lovrenovića je bio da drogu dalje iz Gradiške prevoze za zemlje Evropske Unije.

Gajić je bio optužen i da je prije više od deset godina bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem većih količina narkotika iz Crne Gore u BiH.

On je zbog toga bio i uhapšen i optužen. Zatim je sklopio sporazum sa Tužilaštvom BiH i priznao krivicu za međunarodno krijumčarenje narkotika. Tom prilikom mu je izrečena kazna od tri godine zatvora. Nakon što je priznao krivicu on je pušten na slobodu do početka izdržavanja kazne, međutim tada je pobjegao i pravosuđe BiH je godinama tragalo za njim.

Nakon tri godine on je uhapšen u Nikšiću, nakon što je sa još jednom osobom ukrao kazan za rakiju iz jedne kuće.

(BN)

CATEGORIES
Share This