Završeno suđenje za ubistvo Krunića: U petak presuda

Završeno suđenje za ubistvo Krunića: U petak presuda

U banjalučkom Okružnom sudu danas je završeno suđenje optuženima za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika Žarka Pavlovića koji mu je bio pratnja.

Iznošenjem završnih riječi odbrane svih optuženih:  Benedija Đukanovića, Emilia Balda i Rodoljuba Gajića završeno je suđenje te će presuda optuženima biti izrečena sutra u 14 časova.

Krunić i njegov član obezbjeđenja Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša kada je teško ranjen Krunićev vozač Goran Ilić.

Od prvog dana za ovaj slučaj vladalo je veliko interesovanje javnosti, a sudski proces koji se vodio nije otkrio postoji li evantualno i nalogodavac i koji je motiv ovog svirepog zločina u kojem su ugašeno više života.

Podsjećamo da je nekoliko dana nakon ovog zločina koji je potresao region, prvi uhapšen i pritvoren Emilio Baldo, dok je tada Đukanović bio u bjekstvu.

Potom je u maju te godine na iznenađenje mnogih uhapšen Gajić koji je, inače, bio Krunićev radnik “Sektor Sekjuritija”, odnosno član obezbjeđenja njegove porodice a njega terete za pomaganje.

Nakon skoro dva mjeseca uhapšen je i prvoosumnjičeni Đukanović, koji se u junu te godine predao sarajevsnkoj policiji. Krajem te godine u ovom slučaju je podignuta i optužnica, a ona je prošli mjesec i izmijenjena.

Podsjetimo i da je od početka suđenja održano ukupno oko 40 ročišta te da je sam proces i održavanje ročišta usporavao i virus korona.

Inače, trojici optuženih je nakon hapšenja određen pritvor u kojem se i danas nalaze, a svi su negirali krivicu za djela koja im se stavljaju na teret.

U svojim završnim riječima, republički tužilac tražila je da se optuženi osude u skladu s zakonom, dok odbrane optuženih sa druge strane, smatraju da je u ovom slučaju bilo mnogo nezakonitosti te da nema dokaza za osuđujuće presude.

Optužene terete i za pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića koji je ranjen u noći ubistva. Prema optužnici, Đukanovića i Baldu terete da su organizovali i pripremili zločin sa Željkom Kovačevićem koji je označen kao jedan od napadača, a koji je ubijen na dan zločina tokom pucnjave.

Gajića terete za pomaganje odnosno da je napadačima odao informacije o Krunićevom kretanju u zamjenu za oprost duga koji je imao prema ubijenom Kovačeviću.

(Nezavisne Foto: Arhiva)

CATEGORIES
Share This