Za Petrovdan se osjećamo kao za svoju krsnu slavu

Za Petrovdan se osjećamo kao za svoju krsnu slavu

Bilećki odbor SDS-a proslavio Petrovdan

Petrovdan je poseban dan za članove i simpatizere bilećkog SDS-a. Danas, kao i zadnjih trideset godina pred ikonom Svetog Petra i Pavla i pod zastavom Srpske demokratske stranke proslavljaju ovaj značajan dan. Više od dvije stotine članova i simpatizera Srpske demokratske stranke u bilećkom Domu kulture uz proslavu i druženje evociralo je uspomene iz prethodnih nekoliko decenija. Imali su se čega prisjetiti jer je put kojim su išli sa Srpskom demokratskom strankom bio težak i trnovit, ali je uvijek bio usmjeren težnji ka ciljevima i vrijednostima koje Srpska demokratska stranka njeguje od svog osnivanja.

Danas se osjećaju kao za svoju krsnu slavu, a kažu da to zapravo i jeste njihova druga slava.

„Mnogi od nas slave današnji dan već 33 godine i osjećamo se kao jedna velika porodica, koju veže Srpska demokratska stranka. Za 33 godine bilo je raznih iskušenja i jako teških životnih situacija.

Savladavali smo iskušenja i prepreke koje nam život pruža, ali nikada nismo izdali Srpsku demokratsku stranku niti se udaljili od njenih ciljeva.

S ponosom mogu reći da se niko od ovih ljudi nije prodao, izdao, nekoga oklevetao ili prisvojio nešto što je tuđe, a lični interes im nikada nije bio cilj. Rijetki su oni koji se ovim mogu pohvaliti.

Upravo zbog toga sam siguran da ćemo se na ovaj veliki dan sastajati akobogda svake godine i da će nas biti sve više i više“, izjavio je predsjednik OO Bileća Mato Vujović, koji je uputio iskrene čestitke povodom Petrovdana i svim drugim odborima SDS-a širom Republike Srpske.

Proslavi su prisustvovali predstavnici Boračke organizacije i predstavnici koalicionih stranaka.

Poslije službe u Hramu Svetoga Save, predstavnici OO SDS-a Bileća položili su vijence na spomen obilježje bilećkim borcima poginulim u proteklom ratu.

ISTOK

CATEGORIES
Share This