Vukan se probudio nasmijan

Vukan se probudio nasmijan

Majka malog Vukana, koji je u Budimpešti primio najskuplji lijek na svetu kako bi pobedio spinalnu mišićnu atrofiju, Ivana Stoiljković rekla je za RTS da nije bilo nikakvih komplikacija.

Dobre vijesti stigle su prije nekoliko dana iz Budimpešte, od porodice Stoiljković. Devetomjesečni Vukan primio je zolgensmu”, kako bi pobijedio spinalnu mišićnu atrofiju najtežeg tipa.

– Super je podnio, nije bilo nikakvih komplikacija, sada se lijepo osjeća. Juče su nas pustili sa intenzivne njege, sada smo u svom smještaju u bolnici. Vukan se probudio nasmijan –  kaže Vukanova majka Ivana Stoiljković za RTS.

Što se tiče dalje procedure, kaže da sve zavisi od stanja organizma, da se prate parametri, ali da će Vukan vjerovatno dugo biti u bolnici.

Navodi da su ljekari rekli da neće davati prognoze, ali da zolgensma” definitivno zaustavlja bolest.

Bila je, kaže, mnogo uplašena, jer zna da postoje nuspojave.

– Previše je jaka terapija, prima se jednom za cijeli život, hvala Bogu sve je prošlo kako treba – rekla je Ivana Stoiljković.

– Ne postoje riječi kojima bi mogli da kažemo hvala svima koji su stali uz nas, svakom pojedincu, svakoj kompaniji. Nadamo se da će Vuki biti zdravo dijete – zaključila je Ivana Stojiljković, piše Blic.

(Katera)

CATEGORIES
Share This