Vladika Dimitrije pozitivan na korona virus

Vladika Dimitrije pozitivan na korona virus

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije pozitivan je na virus korona i nalazi se u samoizolaciji, saopšteno je Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Vladika ima blaže simptome bolesti, ali neće biti u prilici da učestvuje u božićnim bogosluženjima kako je ranije bilo planirano, navodi se u saopštenju Eparhije gdje se nadaju njegovom brzom oporavku.

Sveštenstvo i vjernike mole da se u ovim prazničnim danima u svojim molitvama sjećaju svih “potrebitih i bolesnih i da se sa pažnjom i ljubavlju odnose jedni prema drugima, djelatno se trudeći da i svi bližnji, bez obzira na godine, imovne ili zdravstvene prilike ili neprilike u kojima se nalaze, osjete radost i spokoj Božića”.

– Želeći vam mirne i blagoslovene praznične dane, kao i svako dobro od Hrista Bogomladenca, šaljemo vam naš arhijerejski blagoslov i upućujemo radosni pozdrav: Srećan Badnji dan! Mir Božji – Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! – navedeno je u saopštenju koje je potpisao episkop Dimitrije.

Srpska Info

CATEGORIES
Share This