Uvodimo terapiju da pacijenti umiru “dostojanstveno”?!

Uvodimo terapiju da pacijenti umiru “dostojanstveno”?!

Među planove koje u najskorije vrijeme planira realizovati Đajić je istakao jednu svoju ideju “staru već deset godina”. Riječ je o tzv. “hospi-palijativnoj terapiji” u kojoj će, prema riječima direktora UKC Banja Luka, “pedeset pacijanata moći da dostojanstveno, da tako kažem, umre”.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci i poslanik u Narodnoj Skupštini RS Vlado Đajić, uspješno je u zadnjih dvije-tri godine izbjegao sve pokušaje i zahtjeve opozicionih stranaka i javnosti da ga se smijeni, u čemu je imao izdašnu pomoć vladajućeg SNSD-a i njegovog lidera Milorada Dodika.

Afera “Kiseonik” koja je otkrila da je UKC Banja Luka, u najmanju ruku, nabavljao nedovoljno testiran, problematičan kiseonik za pacijente, prošla je bez posljedica po Đajića.

Isti epilog imali su zahtjevi opozicije za smjenu Đajića nakon što se otkrio zapanjujuće visok broj samoubistava pacijenata u zdravstvenoj ustanovi na čijem je on čelu.

O svojim uspjesima, rezultatima i planovima doktor Vlado Đajić je govorio sinoć u emisiji “Telering” na RTRS-u koju uređuje i vodi Mato Đaković.

Među planove koje u najskorije vrijeme planira realizovati Đajić je istakao jednu svoju ideju “staru već deset godina”.

Riječ je o tzv. “hospi-palijativnoj terapiji” u kojoj će, prema riječima direktora UKC Banja Luka, “pedeset pacijanata moći da dostojanstveno, da tako kažem, umre”.

Nakon gostovanja Vlade Đajića, istaknutog člana SNSD-a, u “Teleringu”, možda njegove stranačke kolege svoju izbornu kampanju nazovu “Uz našu pomoć umrite dostojanstveno zahvaljujući Vladi!”

(SB)

CATEGORIES
Share This