Uskoro američka verzija “Južnog vjetra”

Uskoro američka verzija “Južnog vjetra”

Hit film “Južni vjetar” dobiće svoju holivudsku verziju.

Reditelj Miloš Avramović prodao je prava za svoj film američkoj producentskoj kući, koja se uveliko priprema za snimanje.

Kako saznajemo, holivudsku verziju režiraće Jan Demanž, a glumiće neke od najvećih svjetskih zvijezda. Tomu Hardiju ponuđena je uloga Maraša (Miloš Biković), Džejk Džilenhol igraće Baću (Miodrag Radonjić), a Margo Robi Sofiju (Jovana Stojiljković).

– Producentska kuća iz Los Anđelesa otkupila je autorska prava za američku verziju srpskog hit filma! Amerikanci su bili oduševljeni kad su pogledali prvi dio filma Miloša Avramovića. S obzirom na to koliki uspijeh je postigao u regionu, ubijeđeni su da u njemu ima potencijala i za svjetski blokbaster – priča za Informer dobro obaviješten izvor.

Američki producenti neće da štede novac! Oni žele da u svoj film dovedu neke od najvećih svjetskih zvijezda.

 

– Tomu Hardiju su već ponudili glavnu ulogu Petra Maraša. On je igrao u mnogim akcionim ostvarenjima, a za ulogu u filmu “Povratnik” 2015. nominovan je za Oskara. Tom neće biti jedina zvijezda američkog “Južnog vjetra”! Džejk Džilenhol, poznat po ulogama u “Spajdermenu” i “Planini Broukbek”, jedan je od najvećih pikova za ulogu Baće. On je vrstan glumac koji se snalazi u svim žanrovima, zato smatraju da bi odlično odglumio komičnog, a u isto vrijeme i opasnog krimosa – priča naš izvor i objašnjava zbog čega je Margo Robi u trci za glavni ženski lik:

– Margo je oduševila svijet ulogom u filmu “Bilo jednom u Holivudu” 2019. Osim toga, jedna je od najatraktivnijih i najpopularnijih glumica. Producenti je upravo ovih dana ubjeđuju da prihvati ulogu Sofije.

“Južni vjetar” bi trebalo da režira Jan Demanž, koji je 2018. radio krimi-dramu “Mladi gangster” sa Metjuom Mekonahijem, a 2014. je sa Džekom O’Konelom snimio film “71”.

– Demanž voli krimi-priče, zbog toga je i zainteresovan da snima “Južni vjetar”. Pored toga, veliki je fan evropskog filma, što je i logično jer je porijeklom iz Francuske – završava priču izvor Blica.

SI

CATEGORIES
Share This