Univerzalna škola sporta “Spartakus”: Najava trke sa preprekama – Survivor “Da Magdalena ponovo trči”

Univerzalna škola sporta “Spartakus”: Najava trke sa preprekama – Survivor “Da Magdalena ponovo trči”

Univerzalna škola sporta “Spartakus” predstavlja jednu humanitarno – sportsku akciju. U saradnji sa Crvenim krstom i PD “Volujak” odlučili su da spoje sport, humanost i prirodu u jednu cjelinu, Trku sa preprekama – Survivor “Da Magdalena ponovo trči”.

Trka će se održati na prirodnom lokalitetu naše opštine, u okolini jezera Desivoje, pored magistralnog puta prema Foči. Vrijeme: 29. ili 30. april, zavisno od vremenskih uslova.

Sadržaće stazu sa prirodnim preprekama, prilagođenu djeci svih uzrasta i odraslim.
Prepreke će se sastojati od polja guma, preskakanja greda, provlačenja ispod mreža, balans greda, konopaca, nošenja tereta itd.

Dužina staze i sve prepreke su apsolutno prilagođene uzrasnoj kategoriji. Svaki takmičar koji završi trku dobija diplomu za humanost. U slučaju da takmičar ne može da pređe prepreku, dužan je odraditi zamjensku.

Ono što je najvažnije jeste da je trka, pored sportskog i humanitarnog karaktera. Uplatom kotizacije (najmanje 10KM, a po želji i više) dajete svoj doprinos u liječenje djevojčice Magdalene Vlaški.

Uplatu možete izvršiti i ukoliko nećete učestvovati u trci. Svaka uplata će biti javna i transparentna i uplaćuje se kod trenera “Spartakusa” ili u prostorijama “Crvenog krsta”.

Pored trke biće otvorene i druge mogućnosti učešća u ovoj akciji (humanitarne kutije, kao i humanitarni broj 1413 koji je aktiviran).

Magdalena Vlaški, osmogodišnja djevojčica iz Trnova, oboljela je od maligne bolesti i trenutno se nalazi na liječenju u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

Nakon toga bi se njeno liječenje trebalo nastaviti u inostranstvu za šta je potrebno prikupiti oko 300 000 evra. Do zimus, Magdalena Vlaški, bila je nasmijano i srećno dijete iz Trnova, nadomak Sarajeva. Uživala je u svim čarima u kojima se u tom perioda uživa- igranje, pjevanje, druženje, ljubavi brata i sestre, ljubavi mame i tate. Nažalost, jedno veče, jedna jaka glavobolja i povraćanje, doveli su do dijagnoze koja je zamrzla Magdalenino djetinjstvo. Rak mozga, glioblastom 4. stepen koji se nalazi na moždanom stubu, mjestu u mozgu koje određuje životne funkcije. Glioblastom je jedan od najtežih i najagresivnijih tumora. Malignitet sa kojima se i odrasli teško bore, a kamoli djeca. Magdalena je hitno prebačena za Beograd gdje je operisana i gdje je započeto njeno liječenje. U nepoznatoj sredini, Magi započinje svoju životnu borbu. Bitku vodi hrabro, uzdignute glave. Magdalena je morala da zaledi svoje djetinjstvo, i preko noći, odraste u velikog borca.

S obzirom na ograničene mogućnosti zdravstva u Srbiji i BiH, Magdalena mora da se okrene inostranstvu i novim ciljevima i genetskim terapijama koje joj mogu spasiti život.

Budimo i mi dio Magdaleninog puta ka ozdravljenju!

(Opština Gacko)

CATEGORIES
Share This