Ukinuta presuda na 15 godina zatvora za teško ubistvo Bilećaninu Miljanu Vujoviću

Ukinuta presuda na 15 godina zatvora za teško ubistvo Bilećaninu Miljanu Vujoviću

Bilećaninu Miljanu Vujoviću (38) ukinuta je presuda na 15 godina zatvora i predmet je vraćen na novi postupak. Odluku je donio Vrhovni sud RS.

Njega je u prvostepenom postupku, u aprilu prošle godine, Okružni sud Banjaluka osudio na ukupno 15 godina zatvora za krivično djelo zločinačko udruživanje i teško ubistvo Petra Bajčetića u Bileći u septembru 2016. godine.

Optužnicu protiv Vujovića podiglo je Republičko javno tužilaštvo RS. Teretio se da je tokom prve polovine septembra 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice, čiji su članovi postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna, za sada, neidentifikovana osoba.

U optužnci je stajalo da je potom “osmislio plan da zajedno sa Radmilovićem, Dendom i još jednom nepoznatom osobom otme, a zatim i ubije Petra Bajčetića iz Bileće zbog međusobnih neraščišćenih odnosa, koji je i realizovan“.

Sud je međutim ranije obrazložio da nisu prihvaćeni navodi optužnice da je postojao “plan ubistva “.

Protiv članova ovog udruženja postupci su već pravosnažno okončani. Radmilović je osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana, a bivši policajac MUP -a RS Dragan Šarenac na šest mjeseci jer je pomogao u uklanjanju tragova.

Vujović je uhapšen tek u junu 2018. godine u Beogradu na osnovu potjernice i to sa lažnim dokumentima.

U optužnici protiv njega stoji da je napravio plan da Bajčetića otme kada naiđe putem Bileća – Trebinje, ali ga je onda izmijenio jer je saznao da oštećeni ipak neće otići na put nego ostati u Bileći.

Pred Okružnim sudom Banjaluka je proglašen krivim se da je zajedno s nepoznatim muškarcem otišao u Bileću, a žrtvu su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila, Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u drugo vozilo. Međutim, on se opirao i tada je ispaljen hitac iz pištolja koji je pogodio Bajčetića u glavu. Žrtva je podlegla od zadobijenih povreda na putu do bolnice u Podgorici.

(ETrebinje)

CATEGORIES
Share This