U ime naroda – stipendije zaslužnim stvaraocima, a ne poslušnim srbofobima!

U ime naroda – stipendije zaslužnim stvaraocima, a ne poslušnim srbofobima!

Ne čudi da oni, koji su sistematski „davili Milutina“, nisu imali nikakav senzibilitet prema Nikoliću i njegovoj porodici

Fotografija glumice Vesne Pećanac, supruge pokojnog Živka Nikolića, pokrenula je „lavinu“ komentara na društvenim mrežama.

Poražavajuća slika iz narodne kuhinje svojevrstan je spomenik „zaboravnosti“, bezdušnosti i licemjerja svih koji diktiraju procese… ali i podsjećanje svakom „malom čovjeku“ da, koliko god vlastitom mukom bili „zabavljeni“, moramo biti bolji. LJudi.

Najveći dio naših građana bio je primoran da svakodnevno „živi“ filmove njenog supruga, trpeći nasilje i marifetluke aktuelnih „kuma Žorža“, „načelnika Maksima“ i njima sličnih. I, nije nikakvo „čudo neviđeno“ da, ophrvani vlastitim nevoljama, zaborave Pećanac, ali i mnoge druge na rubu egzistencije…

Moćnicima je, pak, „ljepota poroka“ pomagala da sivu svakodnevicu vide u znatno jarkijim bojama.

I Živka Nikolića, kao i njegovog bratstvenika koji je, između ostalog, u „nevrijeme“ stihove posvetio napadnutom „gosparu“, dežurne „patriote“ koje su do „juče“ vladale Crnom Gorom pominjali su samo u momentima kada su smatrali da je to politički profitabilno, podsjećajući na njihove korijene, tražeći u tome potvrdu vlastitih iskrivljenih ideologija i „silovane“ logike.

Ne čudi da oni, koji su sistematski „davili Milutina“, nisu imali nikakav senzibilitet prema Nikoliću i njegovoj porodici.

Njihova pažnja i nagrade bile su predodređene za „zaslužne“ djelatnike koji su, čast izuzecima, poznatiji po odbrani lika i djela Mila Đukanovića i izraženoj srbofobiji – nego po dostignućima u oblastima kojima se, navodno, bave.

A, ako su njih zadužili Novak Kilibarda, Milorad Popović, Andrej Nikolaidis, Adnan Čirgić i mnogi drugi, čiji se „domoljubni vapaji“ nakon pada DPS-a i satelita prolamaju medijskim nebom Crne Gore, bilo bi lijepo da se nova vlast, bar donekle, oduži onima koji su zaista stvorili nešto vrijedno i lijepo.

I da, za šta već postoje jasne indicije, počnu baš od Vesne Pećanac.

IN4S

 

CATEGORIES
Share This