Tužilaštvo traži pritvor za direktora ŠG “Borja”

Tužilaštvo traži pritvor za direktora ŠG “Borja”

Potvrđeno je to za “Nezavisne novine” iz ovog tužilaštva, a kako saznajemo, Dušanić je kasno sinoć sproveden u Sud.

Dušanića su u četvrtak uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske u okviru akcije “Borja” na području Teslića.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je zahtijevao i primio 5.000 KM radi obavljanja poslova iz nadležnosti šumskog gazdinstva.

– Dušanić se sumnjiči da je 6. jula u Tesliću u svojoj kancelariji u službenim prostorijama šumskog gazdinstva, kao službeno lice, od direktora privrednog društva iz Teslića, prilikom razgovora o poslovnim odnosima tog društva i šumskog gazdinstva, a u vezi sa nabavkom trupaca za dalju obradu i održavanjem šumskih puteva, zahtijevao i primio 5.000 KM da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smio izvršiti – rečeno je iz Tužilaštva.

Republički javni tužilac pritvor je zatražio zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This