Svi detalji napada na Srbe u Sarajevu: Huligani namamili Beograđane u zamku

Svi detalji napada na Srbe u Sarajevu: Huligani namamili Beograđane u zamku

U sarajevskom naselju Ilidža, gde se održava regionalni dečji turnir u fudbalu, danas je došlo do napada na Beograđane u hotelu „Hils“ u kome su smešteni. Grupa navijača sa fantomkama upala je u hotel i odmah napala muškarca koji je kod sebe imao zastavu FK Zvezdara, učesnika turnira.

Naprskali su ga suzavcem, dok je bio u društvu supruge, a kada su mu roditelji ostale dece skočili u zaštitu, huligani su ih „izvukli“ napolje, gde ih je čekalo „pojačanje“ od još jedne veće grupe navijače naoružanih noževima i bakljama. Došlo je od tuče…

Jedan član ekspedicije iz Beograda je zadobio ubodne rane.

Svemu tome prethodio je još jedan incident. Za vreme utakmice u sali hotela, grupa dečaka, učesnika turnira, skandirala je „Ubij Srbina“.

Roditelj deteta iz FK Zvezdara M.M, koji je svemu tome svedočio, navodi za Kurir da ta dva incidenta nemaju nikakve veze jedan s drugim.

„Razlika je u tome što prvi incident nije bio organizovan, a drugi jeste“, počinje naš sagovornik i pojašnjava:

„To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala ‘Nika T6’. Skandirala su deca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio“.

Nekoliko sati kasnije došlo je do haosa u hotelu i ispred njega.

„Očigledno je da su nas napali navijači Sarajeva, tako sam zaključio po bordo maskama koje su nosili. U hotel je upalo njih desetak sa ciljem da isprovociraju našu reakciju. Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvet i nema nikakvih nacionalističkih obeležja, čak ni srpskih boja“, pojašnjava M.M. da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

Navodi da je reč o ogromnom hotelu u kome je smešteno svih 400 ekipa koje učestvuju na turniru, kao i da se u okviru objekta nalazi više sala za fudbal. Takođe, dodaje da na turniru učestvuju ekipe iz celog regiona.

„Nema obezbeđenja. Ja sam organizatorima izneo zamerke“, nastavlja M.M. i dodaje:

„Da ne bi bilo da širimo mržnju, moram da naglasim da ovde, naravno, ima mnogo dobrih ljudi. Čim su čuli šta se dogodilo, zvali su me iz sarajevske Škole fudbala ‘Bambinosi’ da ponude bilo kakvu vrstu pomoći. Sve ću vam reći ako kažem da zbog propusta u organizaciji na turniru ne učestvuje nijedan tim iz Sarajeva. Zvalo je i mnogo prijatelja muslimanske veroispovesti i nude pomoć. Vlasnik hotela u kome smo mi smešteni (prim.aut. pojedini roditelji nisu u istom hotelu sa decom), ponudio je povređenom čoveku besplatan boravak. Zaista je mnogo primera dobrote ovde“.

Foto: Printscreen/Youtube)

Vraćajući se na napad huligana, sagovornik Kurira kaže:

„U hotel su ušetali najnormalnije i, kao što već rekoh, napadom na čoveka sa zastavom želeli su da izazovu rekaciju ostalih, što se i dogodilo. Kada smo izašli iz hotela, tu je bilo još ljudi sa fantomkama, suzavcem i noževima“.

M.M. dodaje da su deca blagovremeno sklonjena na sigurno kada je incident počeo.

„Nismo se uplašali i nismo bili zatvoreni, kako sam video da su neki mediji preneli. Ozbiljno smo pokazali zube, nisu ni oni prošli jeftino. Nismo im predstavljali topovsko meso. Nisu uspeli da nas uplaše. Odbranili smo zastavu“, kaže naš sagovornik i zaključuje:

„Nadam se da ćemo se kući vratiti sa peharom“.

(Kurir.rs Foto: Privatna srhiva )

CATEGORIES
Share This