Stanoje je ulični svirač koji je ostao bez harmonike (FOTO)

Stanoje je ulični svirač koji je ostao bez harmonike (FOTO)

Stanoje Jovanović, koji već godinama svira harmoniku na Korzu u Slavonskom Brodu, ostao je bez svog instrumenta.

Šta se dogodilo s harmonikom? Krenuo sam u narodnu kuhinju, požurio sam i ostavio je kraj auta. Kada sam se vratio za par sati, nije je bilo. Plakao sam 3-4 dana i nije mi bilo dobro – ispričao je Stanoje.

Stanoje u Slavonskom Brodu pjeva i svira već sedam godina. Međutim, od Badnjeg dana više ništa nije isto jer je ostao bez harmonike. Sada svira na pozajmljenoj.

FOTO: RTL/ DIREKT / SCREENSHOT
FOTO: RTL/ DIREKT / SCREENSHOT

– Nije bila nešto skupa, ali je nasljedstvo od oca, neprocjenjivo. Ne mogu vam ništa više reći, teško mi je. Hvala vam ako mi možete pomoći, ako ne možete, opet hvala – rekao je tužni Stanoje.

– A šta ću, dođem ovdje i sviram i malo zaboravim. Zahvalio bih gospodinu Krijanu, koji mi ju je dao. Želja mi je nova harmonika. Kad bih je dobio, čim ne bih mogao svirati, vratio bih je – kaže.

I mnogi Brođani su tužni jer je Stanoje ostao bez instrumenta.

– Zaslužuje li on novu harmoniku? Ne jednu, nego dvije. Veseo je i veseli Brođane. Ako se može nekako riješiti… To za njega život znači, sve mu je to u životu – rekao je Brođanin Švabo.

– Pozitivan čovjek, uvijek mu ostavim nešto sitno. Pozdrav za Stanoja, Stanoje legenda. Čuli ste da je ostao bez harmonike? Nije u redu, treba mu pomoći nekako – rekao je i drugi Brođanin, Antun Valić za RTL.

-Svi ga tu na Korzu znamo, čuo sam šta se dogodilo, to nije lijepo – kaže Danijel Mirković.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This