Stanišić o Školi plivanja: Radost za 150 mališana

Stanišić o Školi plivanja: Radost za 150 mališana

Kroz besplatnu Školu plivanja u Etno-selu Stanišići prošlo je više od 150 djevojčica i dječaka i apsolutno sve i jedno dijete naučilo je da pliva. Trenutno je pauza, jer je još raspust i ima mnogo otvorenih kupališta. Nastavak slijedi kad malo zahladi i prođe ljetna sezona.

Miloš Stanišić, član PDP i donedavni odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, koji je pokrenuo školu plivanja podsjeća da u Bijeljini ne postoji zatvoreni bazen, osim u Etno selu Stanišići i da djeca imaju priliku da nauče da plivaju samo tokom ljeta, na otvorenom bazenu, rijeci, eventualno ako imaju mogućnost da odu na more.

„Šteta je. Bijeljina je veliki grad, iskreno – ja želim da ovo zaista bude grad djece i mladih i zato treba da im damo šansu da iskažu sve svoje talente“, kaže Stanišić.

Objašnjava da im je cilj da svako dijete bude spremno da zapliva samo i da, ko nije uspio u desetodnevnoj školi, nastavlja da radi sa novom grupom, sve dok ne nauči.

“Nije nam ideja bila da kroz našu školu prođe toliko i toliko djece, da vodimo statistiku, već da djeca nauče da plivaju. Njihovi osmijesi i sreća kad uspiju nemaju cijenu. Ponosni smo na svako dijete koje je baš kod nas napravilo još jedan korak na putu ka ličnom uspjehu i savladalo novu vještinu”, kaže Stanišić.

Objašnjava da sa djecom radi sertifikovani trener plivanja i da će obavijestiti javnost putem medija i društvenih mreža čim krene nova sezona.

“Svaki dan stižu pitanja nastavlja li škola plivanja sa radom. Nastavljamo, biće dovoljno i vremena i mjesta, niko neće zakasniti. Osim pitanja za školu svakodnevno dobijamo i fotografije s mora, rijeka i jezera naših malih plivača, koje smo obučili, a to me posebno raduje”, kaže Stanišić.

(BN)

CATEGORIES
Share This