Sin Rista Đoga: Za mene nije bilo mjesta povodom 30 godina RTRS-a

Sin Rista Đoga: Za mene nije bilo mjesta povodom 30 godina RTRS-a

– Zahvaljujem se g. Aleksandru Crkvenjašu što je Marka i mene pozvao da prisustvujemo pomenu nastradalim radnicima nekadašnje SRT, današnje RTRS, na Palama. Naravno, u Banju Luku nas niko nije zvao jer nam tamo nije mjesto. Niti smo mi taj svijet koji danas zauzima prve lože u Banskom Dvoru, niti su oni naš svijet.

Ovo je na fejsbuk profilu objavio Darko Đogo, sin Rista Đoge, koji je jedan od osnivača današnje RTRS, tadašnjeg “S kanala”.

“Zahvalan sam i za tri kadra sa pokojnim ocem u svečanom programu – to su tri kadra više od onoga što su do sada kolege bile spremne da daju o Ristu”, naveo je Darko.

Što se tiče proslave – ona je kao i sve u Srpskoj danas, navodi on, kombinacija evociranja ratnih stradanja ljudi koji sa njima danas nemaju ništa, malo blještavila i kulisa, mnogo poze i fraze.

“I svjedočanstvo kolika je tragedija što nas Srbija nije integrisala u sebe, jer u ratu se živjelo sa više smisla nego u zagušljivoj žabokrečini samozaljubljenog provincijalizma koja sija iz svega što se ovdje pojavljuje kao simulacija “kulture”. A kako se prije tri decenije gradila i Srpska i Srpska Radio Televizija – prva i posljednja koja je nosila to ime – znamo i sjećamo se. Sigurno sanjajući stvarnost na koju ovo danas ni ne podsjeća”, stoji u objavi na fejsbuk profilu sina Rista Đoge.

(BN Foto: Fejsbuk)

CATEGORIES
Share This