SDS: Đajić bi da stopira i radove na spomeniku u BL

SDS: Đajić bi da stopira i radove na spomeniku u BL

Kada god je neko iz SNSD izustio krilaticu „privremena obustava radova“  budžeti su olakšani za milione maraka, kroz nove klauzule ugovora i tendere, poručuju iz Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Navode da je očigledan primjer takve prakse izgradnja garaže Univerzitetsko – kliničkog centra (UKC) koja je trebala biti gotova 17. juna ove godine.

Iz banjalučkog SDS podsjećaju da su radovi na objektu, za koji je iz budžeta izdvojeno 35 miliona maraka, privremeno obustavljeni, te da izvođač radova traži dodatnih pet miliona maraka i novo produženje roka za završetak objekta.

„Umjesto da brine kako da izgradnja garaže za Klinički centar, čiji je on direktor, bude završena Vlado Đajić, traži privremenu obustavu radova na gradnji Spomen obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Pored toga on traži da se promjeni lokacija Spomen obilježja, jer gledano iz Đajiće percepcije Krašov parking, koji se nalazi preko puta Hrama Hrista Spasitelja nije u centru Banjaluke“, navode u SDS Banjaluka.

„Ako on smatra da se lokacije već započetih projekata tek tako mijenjaju zašto onda nije promijenio lokaciju podzemne garaže čiji je početak radova prouzrokovao klizanje tla oko Kliničkog centra“, pitaju iz SDS Banjaluka.

Oni navode da bi umjesto što se miješa u projekte za koje nije nadležan Vlado Đajić trebao da se usresredi na realizaciju radova koji su pod njegovom ingerencijom, a koji su ostali nedovršeni iako su rokovi za završetak gradnje probijeni.

(BN)  Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

CATEGORIES
Share This