Sandra Mijanović: Dvije vantjelesne oplodnje i četiri života

Sandra Mijanović: Dvije vantjelesne oplodnje i četiri života

„Nakon godina i godina borbe nisam mogla ni zamisliti da ćemo jednoga dana biti višečlana porodica, što nam je oduvijek i bila želja“, počela je svoju priču Sandra Mijanović.

Ova hrabra majka, koja nas je očarala svojim pozitivnim stavom, kaže da, iako nekome izgleda kao nemoguća misija da poslije deset godina borbe postanu roditelji četvoro djece, njima je, kako kaže, uz Božiju pomoć, to urodilo plodom, možda baš zato što im odustajanje nikada nije bila opcija.

Sada, iako ponekad, priznaje, fizički zna biti naporno, sa djecom žive svoj san. Sreću im pomalo kvari borba za boljim životom, jer njen suprug Miljan radi u inostranstvu, pa su tako jedan dio vremena odvojeni. Sandru to ne obeshrabruje niti se na to žali, najvažnije joj je, kaže,  da imaju zdravu djecu. 

26 pelena za jedan dan

Sandra priča da su nekada za jedan dan znali blizancima da promijene i do 26 pelena.

Iza nje je, kaže, petnaest godina radnog staža, pokušala je da i uz djecu radi, ali je odustala kako bi mogla više vremena da posveti njihovom odrastanju.

„Imala sam pomoć oko djece, ali na kraju je ipak bilo neizvodljivo da radim. Zbog brojnih obaveza oko djece, ali i prehlada i virusa, koji su nas pratili, odlučila sam da prekinem posao i budem uz djecu“, priznala nam je ova majka.

Sandra i Miljan Mijanović sa djecom (ustupljena fotografija)

Da njihova životna priča spada u one koje nećete čuti svakoga dana govori nam i podatak da su iza njih dvije, i to obje uspješne, vantjelesne oplodnje koje su ih obogatile za četiri života, a obje su radili u Banjalučkoj klinici „Medico S“.

„Na prvu vantjelesnu oplodnju smo otišli 2017. godine i iz nje su rođene Nikolija i Nikodina. Nakon tri godine odlučili smo se i za drugu vantjelesnu oplodnju, koja je takođe uspješno prošla, i od tada smo roditelji i Simoni i Radoslavu“, ispričala nam je Sandra. 

Od straha do bezgranične ljubavi

Sandra se za „Direkt“ prisjetila njihovih prvih dana roditeljstva za koje kaže da su bili isprepleteni brojnim različitim emocijama.

„Nakon 10 godina postati majka dvoje djece je bilo puno izazova. Prvo strah, neznanje, pa onda i želja za njima pretvarala se u još veći strah – da li ću znati, da li ću nešto moći i da li ćemo uspjeti da zadovoljimo istovremeno potrebe dvije bebe“, priznaje Sandra i kaže da je sa dolaskom drugo dvoje djece sve bilo lakše.

Sada su njihovi dani ispunjeni, od brojnih aktivnosti gotovo da se svaki pretvori i u malu avanturu. 

„Svaki dan nosi neki novi izazov, i koliko god zna biti zahtjevno mi se ne žalimo, jer smo ostvarili svoj san“, rekla nam je ova ponosna majka.

Poručila je i svima koji vode slične bitke da ni oni nikada ne odustaju od svojih snova i uspjeh će sigurno doći.

CATEGORIES
Share This