Roditelji se žale na česte promjene vaspitačica u vrtiću

Roditelji se žale na česte promjene vaspitačica u vrtiću

– Roditelji djece koja pohađaju vrtić „Naša djeca“ u Banjaluci ogorčeni su jer se u jednoj od grupa u tom vrtiću u posljednje dvije godine konstantno mijenjaju vaspitačice, zbog čega su se jutros žalili upravi Centra za predškolsko obrazovanje Banjaluka i najavili prijave inspekciji i resornom ministarstvu, stoji u dopisu upućenom BN portalu.

Kako se navodi, roditelji ističu da je u grupi, u kojoj su njihova djeca, do sada promijenjeno više od šest vaspitačica, što smatraju nedospustivim.

“Ranije smo se žalili Upravi Centra zbog takve prakse, ali ništa nije preduzeto da se stalne promjene teta zaustave. Danas nas je dočekala vijest da je vaspitačica, koja je došla prije par mjeseci i na koju su se djeca taman navikla, premještena i da je došla nova. Više ne znamo ni koja je po redu. Djeca su izgubila kontinuitet u obrazovanju. Na roditeljskom sastanku nedavno nam je rečeno da je to problematična grupa s aspekta discipline i autoriteta, a što je razlog upravo često mijenjanje vaspitačica“, istakli su roditelji.

To je,kako se navodi u dopisu, naročito problematično jer je to grupa djece koja iduće godine izlaze iz vrtića i trebali bi da se adekvatno pripreme za polazak u školu.

Zbog promjene vaspitačica, danas se, kako tvrde, nekoliko majki uputilo u Upravu Centra za predškolsko gdje ih je primila zamjenica direktorice Mirjana Krčmar, a koja im je, kako kažu, rekla da je upoznata s problemima, ali da roditelji „ne mogu da određuju ko će gdje od vaspitača da radi“.

„Zanemaruju se prava djece, oni su svjesni da nije dobro da se vaspitačice mijenjaju često, ali ništa ne rade da to spriječe. To je jedina grupa koja nema nosioca, odnosno vođe grupe već duže vrijeme što smatramo da je mimo svih pravila i procedura. Obratićemo se inspekciji i nadležnom ministartsvu da tražimo zaštitu prava djece“, saglasni su roditelji.

(BN)

CATEGORIES
Share This