Prof. Galina Bokić iz Ljubinja, učesnik okruglog stola o ruskom jeziku u Banjaluci

Prof. Galina Bokić iz Ljubinja, učesnik okruglog stola o ruskom jeziku u Banjaluci

U organizaciji Katedre za rusistiku i Centra za ruske studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 5. oktobra 2021. održan je Okrugli sto „Ruski jezik u obrazovnom sistemu Republike Srpske: stanje i izazovi”.

Na početku rada Okruglog stola pozdravne riječi održali su: prof. dr Biljana Babić, dekan Filološkog fakulteta, prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci, Anastasija Gajdalenok, ataše za kulturu u Ambasadi Rusije u Bosni i Hercegovini i Mihail Bondar, direktor Ruske humanitarne misije na Balkanu.

Nakon pozdravnih obraćanja, izlaganja su imali: prof. dr Nenad Blagojević (Univerzitet u Nišu), prof. dr Biljana Marić (Univerzitet u Beogradu, Slavističko društvo Srbije), dr Branimir Nešić (Ruska humanitarna misija na Balkanu), doc. dr Jelena Ginić (Univerzitet u Beogradu), msr Sanja Milićević, viši asistent (Univerzitet u Banjoj Luci), Kristina Mataruga (Republički pedagoški zavod), Galina Bokić (Srednjoškolski centar „Svetozar Ćorović”, LJubinje) i Radovan Vukadinović (Srednjoškolski centar „Jovan Dučić”, Kneževo).

Nakon svih izlaganja, učesnici Okruglog stola i prisutni gosti imali su diskusiju. Zaključci Okruglog stola biće dostavljeni Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predstavnica Ambasade Rusije u BiH, Anastasija Gajdalenok, uručila je poklon pakete sa knjigama Katedri za rusistiku i Centru za ruske studije Filološkog fakulteta.

Univerzitet u Banjoj Luci

 

CATEGORIES
Share This