Prevara preko lažne stranice Dnevnog avaza

Prevara preko lažne stranice Dnevnog avaza

Upozorenje za građane!

Sajber kriminalci i prevaranti su preko lažne stranice Dnevnog avaza, plasirali prevaru o brzom bogaćenju i iskoristili poznatog voditelja Senada Hadžifejzovića kao navodnog promotera.

Prevara na prvi pogled izgleda primamljivo i ne vidi se, ali kada se otvori lažna stranica Dnevnog avaza svaka vijest na njoj upućuje na link preko kojeg se odvija prevara. Jer je BitLQ na koji vas link upućuje lažna stranica BitLQ.

U lažnoj vijesti se nudi nova platforma za ulaganje u kriptovalute koja se zove BitLQ , koja navodno pomaže običnim ljudima u Bosni, Aziji i Sjevernoj Americi da se obogate preko noći.

“Možda ste skeptični jer zvuči predobro da bi bilo istinito”, kažu prevaranti.

“Ideja iza BitLQ-a je vrlo jednostavna omogućiti prosječnom čovjeku da zarađuje na kriptovalutama, koje su, unatoč mišljenju mnogih, i dalje najisplativija investicija 21. stoljeća.

Iako je cijena bitcoina pala u odnosu na rekordnih 63.000 dolara za bitcoin, brokeri i dalje ostvaruju veliku zaradu. Zašto? Jer osim bitcoina, postoje tisuće drugih kriptovaluta kojima se svakodnevno trguje i na kojima se zarađuje veliki novac.

Neke od ovih valuta, poput Ripplea, Ethereuma, Monera, Zcacha i sličnih, još uvijek donose više od 10.000% i više zarade običnim ljudima u Bosni.

BitLQ omogućuje vam zaradu na svim ovim kriptovalutama, čak i uz umjereno trgovanje. Koristi umjetnu inteligenciju (AI) za automatsko upravljanje dugoročnim i kratkoročnim ulaganjima, tako da možete zaraditi novac svaki sat, čak i dok spavate.

Iza BitLQa su neki od najvećih tehnoloških umova. Richard Branson, Elon Musk in Bill Gates, da navedemo samo neke” – stoji u lažnoj vijesti.

Naravno sve je prevara i ukoliko se registrujete javiće vam se navodni investitor na ruskom jeziku.

Sve smo provjerili i zato vas upozoravamo da ne nasjedate na prevaru.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This