Porodica žrtve traži doživotnu robiju za Dalibora Mandića

Porodica žrtve traži doživotnu robiju za Dalibora Mandića

Dalibor Mandić (37), koga terete za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), izjasniće se o krivici početkom aprila, a porodica žrtve od pravosudnih institucija očekuje najstrožu kaznu za optuženog.

Neutješni majka i otac pokojnog Ariela smatraju da se svrha kažnjavanja ne bi postigla drugom kaznom, osim doživotne robije. Ističu da je optuženi bez griže savjesti detaljno isplanirao i brutalno usmrtio njihovog najmilijeg te ih zavio u crno.

– Majka je ostala bez sina jedinca koji ničim nije zaslužio da bude brutalno ubijen. Nije bio u svađi s optuženim. Povod zločina je, prema svemu sudeći, bila ljubomora, a Mandić bi sigurno da nije uhapšen naštetio još nekome – rekao je punomoćnik porodice Bogdanović, advokat Marko Mikeš.

Naglasio je da se porodica protivi bilo kakvom sporazumu o priznanju krivice, osim ako bi podrazumijevao doživotni zatvor.

– Nijedne olakšavajuće okolnosti na strani optuženog nema. On je mladića ubio na svirep način naočigled javnosti. Porodica ubijenog smatra da optuženi ne zaslužuje ni dan izvan zidina zatvora jer je opasan po okolinu – rekao je Mikeš.

Prema njegovim riječima, ubijeni Bogdanović potiče iz čestite i ugledne porodice, koju je optuženi brutalnim činom uništio.

Mikeš je istakao da porodica smatra kako pravosudni organi moraju da pošalju snažnu poruku javnosti da će se ovakve stvari najstrože kažnjavati kako niko više ne bi morao da doživi toliku bol kao oni.

Istakao je da Bogdanovići žele da vjeruju da će pravosudni organi u ovom slučaju prava oštećenih zastupati adekvatno u skladu sa zakonom i pravdom.

Prema optužnici, Mandić je Bogdanovića usmrtio na svirep ili podmukao način 2. decembra 2022. godine u Bulevaru Srpske vojske. Kako se navodi, Mandić je pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. U optužnici stoji da je Bogdanović išao od Tržnog centra „Delta planet“ prema Rebrovačkom mostu, a Mandić ga je pratio.

– Optuženi ga je sustigao u blizini studentskog kampusa i ubo ga nožem u predjelu gornjeg dijela trupa. Bogdanović je počeo da bježi, a Mandić ga je sustigao nakon što su prešli Bulevar Srpske vojske. Bogdanović je pao kod benzinske pumpe, a Mandić ga je, dok je ležao na asfaltu, nožem ubo osam puta u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata te desne strane grudnog koša. Bogdanović je iskrvario nasmrt, a optuženi je pobjegao – stoji u optužnici koju je podiglo Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

(Glas Srpske) Foto: GS

CATEGORIES
Share This