Počelo štampanje glasačkih listića za opšte izbore

Počelo štampanje glasačkih listića za opšte izbore

U pogonu “Unioninvestplastike” u Semizovcu kod Sarajeva danas je počelo štampanje oko 14 miliona glasačkih listića za opšte izbore 2. oktobra, za šta će biti utrošeno oko 120 tona papira

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIК/ BiH Suad Arnautović rekao je da će se na glasačkim listićima naći 127 političkih subjekata, od kojih su 72 političke stranke, 38 koalicija i 17 nezavisnih kandidata, što je ukupno 7.257 kandidata na glasačkim listićima.

“CIК je odlukom od 7. jula imenovao tim za praćenje realizacije usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića. Tim će pratiti i nadzirati nabavku, opremanje, skladištenje i upotrebu papira sa vodenim žigom i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, o čemu će pismeno obavještavati Кomisiju”, rekao je Arnautović novinarima povodom početka štampanja glasačkih listića.

On je napomenuo da postoji višestruka kontrola i nadzor nad procesom štampanja i pakovanja glasačkih listića.

“Postoji dvadesetčetvoročasovni video-nadzor kojem CIК može pristupiti u svakom trenutku iz sjedišta Кomisije. Snimci video-nadzora će biti sačuvani i predati Кomisiji”, naveo je Arnautović.

Predsjednik CIК-a najavio je i početak štampanja glasačkih listića za birače koji će glasati putem pošte izvan BiH, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

“To će biti grupa birača koji će prvi dobiti glasačke listiće, daleko prije 2. oktobra”, naglasio je Arnautović.

(Srna/ foto: N1)

CATEGORIES
Share This