Otpjevala je samo jednom: Pjevačica je ovu pjesmu posvetila pokojnom sinu

Otpjevala je samo jednom: Pjevačica je ovu pjesmu posvetila pokojnom sinu

Život Jasne Kočijašević i Dragoslava Mihajlovića Kanarinca obilježila je bogata muzička karijera, uspeh njihovih sinova Miloša i Mitra, ali i velika porodična tragedija kada su iznenada izgubili mlađe dijete

Njih dvoje su se povukli iz medija, a njihov sin, pijanista i profesor muzike Miloš Mihajlović govorio je o prerano preminulom bratu i otkrio kako je uspio da, uprkos velikom bolu, nagovori majku da snimi pjesmu „Dimitrijo, sine Mitre“.

– Sve ima svoje vrijeme i mjesto. Pošto je vrijeme i mjesto izabrano više od deset godina nakon što se to desilo, teško možda nije adekvatna riječ, bolno da. Vrijeme liječi sve, pomaže da drugačije sagledavaš stvari oko sebe. To kada se desilo, to je stvarno bila velika porodična tragedija i niko se nikad neće oporaviti do kraja od toga– istakao je Miloš i ispričao kako je došao na ideju da njegova majka otpjeva baš tu pjesmu Staniše Stošića.

– Pošto se on zvao Mitar, često je bilo situacija kada se skupi društvo ili smo porodično negdje gdje roditelji pjevaju, mama je znala da mu otpjeva „Dimitrijo, sine Mitre„ i okrene se ka njemu da mu kaže da je za njega. Prošlo je više od desetak godina od kad je preminio i meni neki đavo nije dao mira, pitao sam se kako da je natjeram da to otpjeva i da snimi.

– Bilo je mnogo izmješanih emocija, čak sam pomišljao da to ne treba da radim, ali sa druge strane, kako da ne snimim tu njenu emociju, kako da ne ostavi trag, jedno specifično osjećanje. Morao sam da budem uporan i pokvaren, na kraju sam nekako uspio da je natjeram. Bilo je jako teško, njoj mnogo više nego meni. Prvi put kad je ušla nije uspjela da otpjeva, onda je sjela, ispričali smo se i uspjeli smo. Samo je rekla: Ovo sad i više nikad. Mislim da više nikad neće pjevati tu pesmu – rekao je on, piše Grand.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This