Otkriven prevarant u Gradiški: Uzimao novac za jeftinije gorivo koje nikada nije isporučio

Otkriven prevarant u Gradiški: Uzimao novac za jeftinije gorivo koje nikada nije isporučio

Pripadnici Policijske uprave Gradiška juče su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj protiv D.V. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ,,Pronevjera“ i ,,Prevara“.

UPU Gradiška su rekli da se on sumnjiči da je od januara 2022. godine do januara 2023. godine, obavljajući poslove u privatnom preduzeću u mjestu Romanovci, grad Gradiška, prilikom obavljanja naplate računa kupcima, iste naplaćivao odmah gotovinski, a prikazivao da je naplata obavljena putem platnih kartica, te je na taj način protivpravno prisvojio novac koji mu je povjeren u iznosu od oko 11.370 KM, te oštetio preduzeće za navedeni iznos.

Takođe, D.V. se sumnjiči da je za vrijeme radnog odnosa na osnovu usmenih dogovora sa građanima, uzimao veće sume novca za isporuku pogonskog goriva po nižim cijenama, te istima izdavao otpremnice ovjerene pečatom preduzeća i na taj način oštećene doveo u zabludu da će za uplaćeni iznos dobiti pogonsko gorivo po ranije dogovorenim cijenama, a što nije realizovao – pojasnili su u policiji.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This