Osumnjičen da je neovlašteno iskopao pijesak vrijedan 835.590 KM

Osumnjičen da je neovlašteno iskopao pijesak vrijedan 835.590 KM

Obrad V., direktor privrednog društva iz Broda osumnjičen je da je neovlašteno iskopavao i prodavao pijesak i šljunak čime je toj firmi protivpravno pribavio oko 835.590 KM.

Kako saznajemo, on je osumnjičen da je bez ugovora i saglasnosti sa “Vodama Srpske” iskopao oko 73.000 metara kubnih pijeska i šljunka.

Protiv njega su službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli  Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izvještaj koji ga tereti da je počinio krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja.

“O.V. teretimo da je kao direktor privrednog društva iz Broda, krivična djela počinio od septembra 2018. do maja 2021. godine i potpisanog ugovora i dobijene saglasnosti organizovao, vodio i nadzirao iskop i eksploataciju materijala (pijeska i šljunka), a zatim izvršio njegovu dalju prodaju.  Na ovaj način je privrednom društvu iz Broda pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 835.590 KM”, navodi se u saopštenju.

NN

CATEGORIES
Share This