Ostojić obećava: Biću na strani boraca a ne vlasti

Ostojić obećava: Biću na strani boraca a ne vlasti

– Borci samo ako su ujedinjeni mogu da poboljšaju svoj status, a danas nažalost nije tako, kaže novoizabrani predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić u rubrici Bez uvijanja jutarnjeg programa BN TV. On navodi da da je povjerenje delegata dobio zbog svog poštenja, bez obzira na prepreke sa kojim su se susreli tokom sjednica.

– Pojedinac bez podrške ne može učiniti mnogo, zato mi je najvažnije da riješimo neslogu u Boračkoj organizaciji Srpske, kaže Ostojić i dodaje da je njegov plan da se povećaju boračka primanja i da mu za to potrebna podrška.

-Sloga i jedinstvo u radu Boračke organizacije su presudna stvar. Mora da postoji jedinstvo da bi organizacija uopšte mogla da funkcioniše, da bi mogla da ostvaruje svoje programske ciljeve. Da bi bilo sloge po tom pitanju je trebalo da rade svi koji su obavljali funkcije u Boračkim organizacijama, nažalost to nije slučaj, naprotiv mnogi su radili da se to razjedini da bi se zadržali na određenim funkcijama”, kazao je on.

Prema njegovim riječima borci i njihove porodice će konačno imati čovjeka na njihovoj strani, a ne na strani politke, kao što je to bilo do sada.

– U sistemu vlasti nikome nije odgovaralo da dodje do bilo kakvog jedinstva, pokušano je zadržati stanje kvo što duže vrijeme, jer mi takvi kakvi jesmo nismo predstavljali nikakvu opasnost ni za koga. Održane skupštine u Bijeljini i Banjaluci prošle su vrlo burno, a jedva da su se i održale zbog prepeka, ističe novoizabrani predsjednik.

-Bilo je tu svega i svačega i prijetnji i ucjena i lobiranja i svega, jer kako drugačije da se objasni da je u Banjaluci na početku sjednice bude 120 ljudi, a onda poslije ostane nekih 90. Razne manipulacije. Ipak, pobijedilo je poštenje i to što mi borci vjeruju.

Radan Ostojić u rubrici Bez uvijanja ističe da se nije čuo sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite, te da aktuelna vlast očito ne želi da prihvati da boračka organizacija ima novog predsjednika.

(BN)

CATEGORIES
Share This