Osnovali preduzeće, pa prevarama zaradili oko 17.500 KM

Osnovali preduzeće, pa prevarama zaradili oko 17.500 KM

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj protiv D.Ć. S.K. i D.G. iz Banjaluke, zbog prevara vrijednih oko 17.500 maraka.

Kako Srpskainfo saznaje, izvještaj je podnesen protiv Saše K., Dalibora Ć. i Dejana G.

– Prema rezultatima istrage oni su osnovali preduzeće “Mimt”, sa namjerom da prevare druge firme sa kojima su sarađivali – rekao je izvor Srpskainfo.

On je dodao da su prevarili po jednu firmu iz Banjaluke i Gračanice.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je, navodeći inicijale, da se sumnjiče da su počinili tri krivična djela prevara u privrednom poslovanju.

– Prijavljeni D.Ć. i S.K. se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili od juna 2020. godine do decembra 2021. godine, na način da su u Banjaluci osnovali društvo ograničene odgovornosti, te u više navrata poručili robu od pravnih lica iz Banjaluke i Gračanice u vrijednosti od oko 17.500KM, iako su znali da društvo koje su osnovali nema novčanih sredstava da plati poručenu robu – pojasnila je Mučibabićeva.

D.G. se sumnjiči da je iskoristio saradnju i poznanstva D.Ć. i S.K., te predstavljajući se kao D.Ć. u više navrata preuzimao robu od pravnih lica iz Banjaluke i Gračanice, a koju nije platio u naznačenim rokovima.

– Policijska uprava Banjaluka poziva sve građane, da ukoliko su bili žrtva ovakvih prevara ili imaju bilo kakva saznanja o istima, prijave najbližoj policijskoj stanici – poručila je Mučibabićeva.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This