Opština Istočni Mostar proslavila Ognjenu Mariju

Opština Istočni Mostar proslavila Ognjenu Mariju

Svetom liturgijom, parastosom poginulim borcima i slavskim obredom opština Istočni Mostar obilježila je krsnu slavu Svetu Ognjenu Mariju.

Svečanostima su prisustvovali crkveni velikodostojnici, predstavnici istočno-hercegovačkih opština, Konzulata Srbije, Policijske uprave Trebinje, boračkih organizacija i mještani najvećeg opštinskog naselja Zijemlja.

Svetu liturgiju u Crkvi svetih mučenika na Zijemljima služili su sveštenici Nebojša Radić i Branimir Borovčanin.

Kod Spomen obilježja poginulih boraca u proteklom otadžbinskom ratu održan je parastos, a nakon toga su delegacije opština Istočni Mostar, Opštinske boračke organizacije Nevesinje, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Organizacije starješina Vojske RS položile cvijeće.

U Mjesnom domu na Zijemljima obavljen je obred lomljenja slavskog kolača, a druženje mještana i gostiju nastavljeno je uz trpezu ljubavi.

Zahvaljujući se gostima što su došli na Zijemlja da sa mještanima podijele radost praznika, načelnik opštine Istočni Mostar Božo Sjeran naglasio je da im podrška mnogo znači. On je dodao da ova mala opština ulaže mnogo napora da podigne kvalitet života svojih stanovnika.

− Zahvaljujući institucijama Republike Srpske mi opstajemo na ovim prostorima i naša su očekivanja da i dalje dobijamo podršku, posebno za izgradnju saobraćajne infrastrukture − rekao je Sjeran, podsjećajući da se trenutno radi rekonstrukcija puta prema Mostaru i da planiraju uređenje saobraćajnice prema Nevesinju.

− Uputili smo zatjeve prema vladama Republike Srpske i Srbije i očekujemo njihovu podršku − istakao je Sjeran.

(Radio Nevesinje)

CATEGORIES
Share This