OK kamperi: Sutjeska je raj na zemlji

OK kamperi: Sutjeska je raj na zemlji

OK kamp na Tjentištu, u okviru muzičkog Nektar OK festa, danas je zvanično otvorio svoje kapije, mada su OK kamperi počeli da pristižu još prije dva dana željni boravka u jedinstvnom prirodnom ambijentu kraj kristalno bistre Sutjeske , a u podnožju najviših vrhova BiH.

Iz Njemačke, tačnije iz Berlina, na Tjentište je prije dva dana stigla neobična družina.

Boris, koji je rodom iz Tuzle, sa suprugom Lukom, koja je rođena Holanđanka iz Amsterdama i prijateljem Martinom iz Švajcarske, čekaju da im se pridruži još dvoje drugara iz Berlina.

“Teško je naći riječi da bi se opisala ovakva ljepota. Lijepo je vidjeti da je priroda ovako očuvana, bez riječi sam, prelijepo je, zapanjujuće i jedinstveno”, prepun je Boris utisaka nakon obilaska prašume Perućice i vidikovaca podno Maglića.

Njegov prijatelj Martin kaže da je OK fest odlična kombinacija dobre muzike i boravka u divljoj prirodi.

“Sviđa mi se ovdje mnogo, išli smo da planinarimo i da šetamo šumom, a sada ćemo i na koncerte, odlično, zaista. Kod nas u Švajcarskoj planine su slične, samo što je kod nas manje šume i više farmi i naselja, dok je ovdje samo šuma i planina, tako da ću definitivno svima koji vole netaknutu prirodu preporučiti da dođu ovdje”, rekao je Švajcarac.


Nemanja i Katarina iz Beograda stigli su na Tjentište jutros u sam osvit dana.

“Dolazimo prvi put, na društvenim mrežama videli smo da je ovo odličan festival. Volimo da kampujemo, volimo festival, a ovde je priroda neopisivo lepa, nemam reči”, kaže Katarina.

Nemanja kaže da su čuli za ljepote Zelengore i njena glečerska jezera , za Maglić i prašumu Perućicu i da će pokušati da što više toga obiđu.

“Ovo je raj na zemlji, definitivno. Ovi predeli BiH su fenomenalni, priroda je fantastična”, rekao je Nemanja.

Beograđanima se posebno sviđa svježina koja ih je dočekala u Nacionalnom parku “Sutjeska” nakon vrelog beogradskog asfalta, ali se ipak nadaju da noći neće biti mnogo hladne.

“Gledali smo vremensku prognozu, pisalo je da će tokom noći biti između 14 i 17 stepeni Celzijusa, mada nam je čuvar u kampu rekao da je prošle noći bilo šest stepeni, a da narednu noć očekuju osam stepeni, pa videćemo”, rekao je Nemanja.

NJegova prijateljica je dodala da je jedini propust koji su napravili što nisu ponijeli toplije jakne, ali da je muzički program odličan i da će se dobro zagrijati uz vesele ritmove.

Na OK fest poranila je i desetočlana ekipa iz Sarajeva, koja već osmu godinu ne propušta druženje u Dolini heroja, a nedaleko od njih šatore su, još dan prije, uz samu rijeku Sutjesku postavili momci i djevojke iz Jagodine, Velike Plane i Novog Pazara.

Ana iz Jagodine kaže da jedva čakaju da festival počne.

“Nas je petoro iz Jagodine, a doći će još toliko, meni je prvi put, a drugari su bili prošle godine i svi su bili oduševljeni, pa sam morala da dođem. Reka je tu, budimo se uz njeno žuborenje, prelepo je”, rekla je Ana, koja se posebno raduje nastupima Apokaliptike i Psihomodo popa.

Prvi put na Tjentištu je i Luka iz Novog Pazara, koji je došao sa trojicom drugara.


“Poranili smo pa smo mogli da izaberemo ponajlepše mesto pored reke. Koncept OK fest je veoma dobar, jer ima za cilj da festivale skloni iz gradskog okruženja u prirodu i da ljude motiviše da više borave u prirodi, a ovde je ona zaista prelepa i mnogo toga ima da se vidi”, rekao je Luka.

Osmi Nektar OK fest počinje sutra u podne zagrijavanjem uz elektronsku muziku na bini kod bazena, dok će na binu u OK kampu prvi izaći Ortodoks Keltsi u 15,30 časova, a nakon njih Sanšajn.

Na glavnoj bini program počinje u 19,00 časova, a prvog dana nastupaju I plej, Nikola Vranjković, finski hejvi metal bend Apokaliptika i srpski pankeri Goblini.

Igor Janković/Radio Foča

CATEGORIES
Share This