Obnova crkve u Dalmaciji ujedinila Srbe: Žele da se vrati život i dječija graja u sela

Obnova crkve u Dalmaciji ujedinila Srbe: Žele da se vrati život i dječija graja u sela

Crkva arhangela Mihaila u srpskom dalmatinskom selu Otišić ujedinila je Otišćane rasute širom svijeta koji svojim prilozima žele da podrže obnovu ovog hrama.

Braća Ratić iz Čikaga priložila su 1.500 dolara. Priložnici za obnovu su i naši Otišćani iz Australije, Engleske, Arizone, Srbije, ali i BiH – rekli su Srni pokretači obnove.

Pokretači obnove ovog svetog hrama, koji datira iz 1889. godine, žele da se obnovom manastira i hramova vrati život i dječija graja u srpska sela u Dalmaciji.

Do kraja januara u toku je humanitarna akcija kompanije “M:tel” i Udruženja mladih “Bastašica” iz Drvara u okviru koje se pozivom na broj 1416 daruje jedna KM za nastavak radova na obnovi Hrama i parohijskog doma, rekli su Srni iz Udruženja mladih “Bastašica” i dodali da se cijela akcija sprovodi uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa dalmatinskog Nikodima.

Sredstva za obnovu ovog hrama i parohijskog doma mogu biti uplaćena na devizni račun sa naznakom “za obnovu hrama i parohijskog doma u Otišiću”.

Vlasnik računa je SPC u Hrvatskoj, Eparhija dalmatinska, Crkvena opština Vrlika, adresa Nikole Vrančića 1, 21236 Vrlika, Hrvatska, OIB 66548359378, IBAN: HR9824020061100461518, a SWIFT: ESBCHR22.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This