Novi život zaboravljenog heroja sa Košara

Novi život zaboravljenog heroja sa Košara

Dragan Bradić Sergije (54), jedan ode heroja sa Košara, koji je živio više od šest mjeseci u improvizovanoj zemunici u šumi na planini Javor, izbavljen je konačno iz tamošnjeg potoka i skloništa.

U ponedjeljak je gostovao u Dnevniku Glasa zapadne Srbije i govorio o nedaći koja ga je snašla.

Bradić je preživio težak period i sada prvi put otkriva šta ga je natjeralo u šumu.

– Nisam imao kud. U selu gdje sam radio i imao nešto, to je otac prepisao bratu, a ja i sestra smo ostali bez ičega. Išao sam u nadnicu i preživljavao, a onda otišao u šumu – kaže Sergije, a prenosi Mondo.

Danas živi u centru Ivanjice. Kada su ga našli, odveli su ga u bolnicu, a onda smjestili u hotel.

– Odmah ujutru sam se obrijao. Zahvaljujući predsjedniku opštine, biće mi dodijeljen plac, na kome će mi se graditi kuća. Dosta ljudi dobre volje će mi pomoći – ističe on.

Bradić je mislio da je gotov i hranio se samo jabukama, ali se nikome nije obratio za pomoć.

– Krio sam se od ljudi, bilo me je sramota siromaštva. Preko dana sam tražio pečurke i divlje voće po šumi, kako bih preživio. Mislim da bih prije zime izgubio život. Sad imam planove za poslije proljeća, život mi je drugačiji – kaže Dragan Bradić.

Ističe da se nikome nije javljao, jer nije imao ni kako. Nije tražio pomoć ni od koga, ali je zahvalan što mu je pružena druga šansa.

– Nisam vjerovao da može za noć da mi se promijeni život. Kada ste došli sa kamerama, poželio sam poslije dugo vremena da vjerujem da mogu drugačije živjeti – iskren je Sergije.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This