Nova konstrukcija za krov bazena u Trebinju

Nova konstrukcija za krov bazena u Trebinju

Nova konstrukcija za krov zatvorenog bazena na Banjama dovezena je u Trebinje, a njeno postavljanje, kako pišu lokalni portali bliski vlasti, treba da počne poslije praznika.

Kupovinu nove željezne konstrukcije navodno je finansirao izvođač radova “Integral inženjernig”, jer je prethodna oštećena tokom olujnog vjetra u februaru prošle godine, kada je uništen cjelokupan krov. Šteta na objektu zatvorenog bazena u izgradnji tada je procijenjena na oko milion KM. Za novu krovnu konstrukciju urađeno je novo rješenje. Time je i odgovornost za raniju štetu i nestručnost u izgradnji bazena prebačena u cjelini na izvođača radova. A para očigledno ima i za bacanje.

Inače, megalomanski projekat, koji je velika investicija i za Beograd, a ne gradić sa manje od 30 000 stanovnika, po svim procjenama koštaće preko 20 miliona maraka. Vlast u Trebinju nikada nije pokazala sluha za dobronamjerne sugestije nekih građana da za mnogo manje pare može da se napravi bazen primjeren gradu Trebinju i njegovim potrebama, tim prije što je Rodoljub Drašković, napravio zatvoreni bazen u kompleksu Grada sunca. A da su potrebe građana koji sve masovnije odlaze na rad u Dubrovnik sasvim druge prirode. Jer, još nije zaboravljeno predizborno obećanje SNSD-a da će zaposliti 2 hiljade novih radnika i da će grad Trebinje imati 50 hiljada stanovnika. Za sada je realno stanje daleko od toga i pomenutih 2 hiljade radnika veću zahvalnost duguje gradonačelniku Dubrovnika, koliko ih trenutno najmanje tamo radi.

ISTOK

CATEGORIES
Share This