Nemile scene u Doboju, policija nije reagovala

Nemile scene u Doboju, policija nije reagovala

. Režimski batinaši su fizički nasrnuli na oca troje djece u subotu u Doboju, jer ih je svojim prisustvom na ulici omeo u organizovanoj pripremi izborne krađe, tvrde iz Pokreta slobodnih građana u tom gradu.

U saopštenju navode da se sve odigralo u subotu oko podne kada je Darko Pijunović otišao do parkinga ispred Polimed klinike da provjeri saznanja da u pomenutu kliniku režim transportuje kombijem starije građane iz dobojske opštine (uključujći iz sela Bušletići i Gornja Grapska), da bi ih registrovali kao slijepa ili nemoćna lica u svrhu izbora.

“Gospodin Pijunović je ispred klinike zatekao još jedan u nizu kombija koji je transportovao starije građane, a i potiv tog transporta je bio jasan čim su se pojavili batinaši koji su nasrnuli na njega dok je stajao ispred svog automobila na parkingu”, navodi se u saopštenju i dodaje da je režimski batinaš koji je transportovao starija lica, vidjevši Pijunovića, odmah pozvao pojačanje i krenuo ka njemu, dok je on telefonom zvao policiju.

Na žalost, kako stoji u saopštenju, policija se nije pojavila ali batinaši jesu.

“Uslijedili su nemili događaji na parkingu prometne ulice i na očigled prolaznika a među njima i djece. Trojica batinaša su se unijeli Pijunoviću u lice i fizički nasrnuli na njega, ugrozivši njegovu ličnu bezbjednost, upućivajući mu prijetnje i pokušavajući da mu otmu telefon: “Razbićemo te! Marš odavde! Naći ćemo te! Prebićemo te!”, kaže se u saopštenju Pokreta slobodnih građana u Doboju.

Tvrde da su sačinili prijavu policiji, ali ne vjeruju da će policija i tužilaštvo reagovati na ove nemile događaje.

Podsjećaju da je Pokret slobodnih građana 2020. godine svojim djelovanjem skrenuo pažnju na krađu izbora u Doboju i izdejstvovao istragu i ponavljanje izbora.

Pokret slobodnih građana se ne nalazi na izbornim listama ali se bori da zaštiti izbornu volju građana i spriječi izbornu krađu, koja je u Doboju uzela ogromne razmjere.

(BN)

CATEGORIES
Share This