Naša sloboda ne pjeva, ona plače!

Naša sloboda ne pjeva, ona plače!

Naša sloboda plače i nad onima koji će doći na skup da brane ratnog  dezertera i profitera! Plači slobodo, plači nad narodom koji nije dostojan svojih slavnih predaka!

– Ovih dana vladajuća struktura organizuje protest pod nazivom “Sloboda”. Ovo je zaista ironično jer naša sloboda ne pjeva, ona plače. Plače za svim borcima koji su živote dali za Republiku Srpsku. Plače nad invalidima i demobilisanim borcima koji žive na rubu egzistencije. Plače nad porodicama koje su ostale bez najmilijih, a sada su na marginama društva. Nad svima onima koji su prognani sa svojih ognjišta. Nad svima koji su morali otići iz zemlje trbuhom za kruhom. Plače nad  borcem Rajkom Delićem koji je umro u bijedi i neimaštini. Naša sloboda plače i nad onima koji će doći na skup da brane ratnog  dezertera i profitera! Plači slobodo, plači nad narodom koji nije dostojan svojih slavnih predaka!

Ovo je na svom fejzbuk profilu napisala Dijana Cvijić, kćerka poginulog borca VRS.

Cvijićeva, koja je predsjednica Foruma žena PDP-a, kaže da se često sjeća perioda nakon završenog fakulteta.

“Skoro 4 godine nisam mogla da nađem posao, iako sam dijete poginulog borca. Odbijenice su svakodnevno stizale na moju adresu. Dobila sam ih preko 50, iz raznih državnih organa i institucija. Jednostavno, nisam bila podobna. Poslove su dobijali mahom tatini sinovi i kćeri”, navodi ona i dodaje:

“Pročitala bih na odbijenici ko je primljen i onda bi mi došli na um Miljkovićevi stihovi: “Da li će sloboda umeti da peva kao što su sužnji pevali o njoj?”

Već tada, kaže ona, na početku vladavine SNSD-a moglo se naslutiti kakav tretman će imati ratom pogođene kategorije stanovništva.

(BN)

CATEGORIES
Share This