Načelnik Šamca ima novčanu nagradu za ove Šamčane

Načelnik Šamca ima novčanu nagradu za ove Šamčane

Šamac daje novčanu nagradu mladiću koji se prvi oženi ili djevojci koja se prva uda u ovoj godini. Njihovo je samo da se jave u Opštinsku upravu, dok za prvo rođeno dijete u ovoj godini dodijeliće zlatnik.

I Šamčani su dočekali Novu godinu na Gradskom trgu uz vatromet, kuvano vino i Gigante bend.

U ponoć građanima, sada več tradicionalno, Novu godinu čestitao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i dao zanimljivo obećanje:

„U nadi da nas svake godine bude sve više i više i da smanjimo odlaske iz naše Republike Srpske, a to nam je i najveća želja, Opštinska uprava je odlučila da pored svih onih blagodeti, koje inače daje kao podršku kada su u pitanju djeca i porodica, da će nagraditi sa novčanom nagradom onog mladića koji se prvi oženi ili djevojku koja se prva uda u ovoj godini. Njihovo je da se jave u Opštinsku upravu, a za prvo rođeno dijete u ovoj godini je zlatnik“.

Na kraju Milićević je poželio svima mir, sreću i blagostanje.

„Želimo da nam svima bude bolje i trudićemo se da svim građanima obezbijedimo bolju i ljepšu budućnost.Neka nam Nova godina donosie novi početak, novu energiju i nadu da ostvarimo sve započete projekte uz ravnomjeran razvoj cijele teritorije opštine. Šamac. Želimo svim stanovnicima naše opštine dobro zdravlje, sreću i sveopšti prosperitet“, poručio je Milićević.

U Šamcu se slavilo i u pojedinim restoranima, dok su kafići bili puni… U ponoć su se pridružili na Gradskom trgu da uz vatromet čestitaju jedni drugima i zaigraju i zapjevaju zajedno.

Na šamačkom trgu, koji je ove godine malo više ukrašen nego prethodnih godina, je postavljena velika okićena jelka, a smješteno je 15 kućica sa proizvodima Udruženja i malih privrednika, postavljenih u okviru maniFestacije „Zimska čarolija na Ušću „ koja je počela 24. decembra, a završava se „Gastro susretima“ 4. januara.

(BN Foto: BN)

CATEGORIES
Share This